Presedintele Traian Basescu a aflat de la parlamentarii europeni ca reprezentantii fostei Puteri au prezentat occidentalilor Partidul Democrat in culorile cele mai sumbre, inducand ideea ca ar fi partid de dreapta.

Deplasarea pe care a facut-o presedintele Traian Basescu la Auschwitz-Birkenau i-a oferit prilejul de a se intalni si de a sta de vorba cu sefii grupurilor parlamentare din Parlamentul European. El a aflat ca reprezentantii fostului partid de guvernamant au dus o politica de discreditare a fostei Opozitii, actuala Putere.
a€žVa pot spune ca pana si socialistii europeni sunt socati sa constate ca Partidul Democrat nu este un partid de dreapta, care se indreapta catre extremism. As vrea sa intelegeti din acest lucru ca, din pacate, PSD si administratia Iliescu-Nastase au facut gigantice deservicii Romaniei, ducand o politica de discreditare a fostei Opozitii si a actualei Puteri. Nesansa lor este ca acum se discrediteaza ei, pentru ca nici un ministru din delegatia care l-a insotit pe Calin Popescu-Tariceanu si nici premierul nu au facut vreo referire la mostenirea lasata de PSD, ci pur si simplu au afirmat: asta s-a negociat, asta vom realiza.
Este un angajament nu al PSD, ci al Guvernului Romaniei si obligatia noastra este sa ducem la indeplinire toate angajamentele, inclusiv in situatia in care un guvern incompetent a negociat prosta€œ, a declarat Basescu joi noapte pe Aeroportul International a€žHenri Coandaa€œ la intoarcerea de la Auschwitz.

Promisiunea presedintelui

Faptul ca PSD a facut mari eforturi pentru a-i discredita pe democrati nu este chiar o noutate.
Fostul partid de guvernamant reusise sa convinga chiar si Internationala Socialista ca PD a virat spre dreapta, motiv pentru care Internationala a sprijinit in alegeri, oficial, PSD. Parlamentarii europeni si-au schimbat opinia fata de Alianta PNL-PD in timpul recentei vizite a premierului Calin Popescu-Tariceanu la Bruxelles. Basescu a constatat, din discutiile cu sefii grupurilor parlamentare din Parlamentul European, ca delegatia romana a fost extrem de bine primita si ca ea a€ža schimbat cu totul impresia pe care, in mod incorect, PSD a construit-o despre actuala Putere, fosta Opozitiea€œ. Oficialii de la Bruxelles au fost, potrivit afirmatiilor presedintelui, extrem de interesati fata de evolutiile democratice din Romania si si-au manifestat speranta ca actuala Putere va pune capat definitiv coruptiei la nivel inalt.
a€žDin acest punct de vedere, va garantez ca nu voi avea liniste pana cand institutiile statului nu vor lucra la toata capacitatea pentru starpirea coruptiei la nivel inalta€œ, a mai spus Basescu.