Redactia Economica publica in Cronica Romana un articol cu titlul "BASESCIANISM IN STARE AVANSATA", pe care il puteti citi in continuare.
'Marele Carmaci al Poporului, Ilustrul Conducator Nepereche, Atotstiutorul Luptator impotriva mogulilor, a devenit membru de onoare al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania. Credem ca Academia Romana trebuie in regim de urgenta sa ia act de aceasta decizie si sa-i confere Presedintelui tuturor manelistilor si gradul onorific de Academician. Nu se poate ca cel mai ilustru reprezentant al civilizatiei romane sa nu fie un academician!
Traian Basescu reproduce intr-un mod uluitor cariera si biografia unui alt distins savant al Romaniei, academician si specialist exceptional in toate domeniile stiintei, lider al poporului muncitoresc, tovarasul Nicolae Ceausescu. Nu se poate sa nu observam asemanarile intre Academicianul Nicolae Ceausescu si Membrul de Onoare al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, viitorul academician Traian Basescu. Momentan, unica deosebire esentiala intre cei doi consta in faptul ca Elena Udrea inca nu a devenit Academician, asa cum a fost Elena Ceausescu. Referitor la posibilitatea Elenei Udrea de a influenta evenimentele din Romania in acelasi mod in care reusea sa faca acest lucru Elena Ceausescu, nu ne putem pronunta. Vom astepta sa obtinem o opinie avizata din partea lui Antonie Solomon.
Merita sa il evocam acum pe marele Orwell, care a observat caracterul irational al tuturor ideologiilor totalitare. Astazi, am obtinut o serie de dovezi care confirma ipoteza ca irationalitatea vadita a basescianismului afecteaza capacitatile intelectuale ale tuturor celor care intra in contact cu aceasta ideologie.
Am mentionat deja exemplul elocvent al comportamentului savantilor din cadrul Academiei Oamenilor de Stiinta. Continuam cu exemple mai tehnice.
Tehnocratul-sef al Romaniei, sustinator al basescianismului economic radical, cavalerul Ordinului Steaua Romaniei in grad de Colan, Mugurel Isarescu a declarat pentru Financial Times ca "Romania nu are nevoie de o revenire economica spectaculoasa". Uluitor. Interesant, daca
l-am intreba pe fiecare somer din Romania, daca l-am intreba pe fiecare pensionar, pe fiecare bugetar, pe fiecare om de afaceri daca Romania are nevoie de o revenire economica spectaculoasa, ce raspuns am fi obtinut?!

In continuarea interviului, se poate observa efectul coroziv al expunerii prelungite la basescianism. Mugurel Isarescu a declarat ca nu doreste o apreciere prea mare a Leului pentru ca asta ar impiedica relansarea economica pe baza de export. Acelasi Mugurel Isarescu, un an in urma, explica romanilor ca ponderea minima a exporturilor in PIB este acel factor care ne protejeaza de criza economica. Ponderea exporturilor in PIB a ramas practic neschimbata din acea perioada. Oare s-a schimbat viziunea sefului BNR asupra rolului exporturilor in economie? Daca este asa, atunci poate ca merita sa-si ceara scuze de la toti exportatorii pe care i-a falimentat prin politica de terorism valutar in perioada 2002-2007? Poate ar merita sa ceara scuze si sa-si accepte responsabilitatea personala fata de toti muncitorii din industriile exportatoare care au devenit someri din cauza politicii BNR?
Credem totusi ca Mugurel Isarescu nu si-a schimbat opinia. A spus ceea ce trebuia sa spuna unui reporter strain, nimic mai mult. Din pacate, nu a reusit sa inteleaga ca, in configuratia curenta, fara un program de reindustrializare si sustinere din partea statului, exporturile nu vor salva economia.

Concluzionand, se observa din ce in ce mai limpede ca Basescianismul in stare avansata devine foarte periculos pentru societate.'