Guvernul precizeaza ca a decis in sedinta din 3 septembrie alocarea a inca 200 de milioane de lei autoritatilor locale pentru compensarea preturilor de achizitie a combustibililor necesari functionarii centralelor termice si ca, in acest caz, motiunea PDL privind termoficarea nu se mai justifica.
Guvernul aminteste, intr-o precizare remisa, ieri, ca, in sedinta din 3 septembrie a decis "alocarea a inca 200 de milioane de lei - care se adauga celor 285 de milioane de lei alocate deja anul acesta - pentru autoritatile locale". "Banii vor fi folositi pentru compensarea preturilor de achizitie a combustibililor necesari functionarii centralelor termice, in vederea pregatirii sezonului rece", mentioneaza Executivul.
De asemenea, ministrul de Interne, Cristian David, a precizat in conferinta de presa care a urmat sedintei de Guvern ca sumele vor fi folosite pentru furnizarea apei calde menajere si a energiei termice pentru incalzirea locuintelor.
"Este vorba de sume care sa compenseze cresterea preturilor pentru achizitionarea combustibililor, care sunt la baza centralelor de producere a energiei termice in vederea asigurarii acestei diferente de pret, conform prevederilor Ordonantei 36, care asigura un fond de pana la 45% din bugetul central", a declarat ministrul David, potrivit comunicatului Executivului.
"Ca urmare, intentia motiunii 'Populatia Romaniei va ramane fara caldura la iarna. Criza serviciului de termoficare' isi pierde justificarea", considera Guvernul.
Deputatii PDL au depus, miercuri, motiunea simpla "Populatia Romaniei va ramane fara caldura la iarna. Criza serviciului public de termoficare".
Liderul grupului parlamentar PDL din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, i-a inmanat documentul presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, care a anuntat ca motiunea va fi dezbatuta, luni, de la ora 16.00.
Motiunea a fost semnata de 64 de deputati democrat-liberali.