Senatorul Radu-Catalin Mardare a sustinut o declaratie politica intitulata: "PNDI - Programul Nerusinarii si Dispretului Infinit"
Modernizarea Romaniei, promovata neabatut de Partid, adica de Partidul Democrat zis si Liberal, in frunte cu iubitii sai conducatori (ca asa e in democratie, nu e numai unul), isi continua marsul sau triumfator. Festivalul "Modernizarea Romaniei", faza pe drumuri, mai precis pe 10.000 de kilometri, arata, in judetul Bacau, in felul urmator: banii au fost alocati in exclusivitate localitatilor cu primari PDL si celor cateva, putine, localitati cu primari PNL si PC care au urcat pe scena conferintei judetene a PDL si de care liderii lor locali si-au luat grija definitiv.
Nu gasim nicio fisura, nicio greseala, nicio slabiciune, nicio preocupare pentru oarece aparente, in lista facuta de stapini. Banii se dau exclusiv, fara fereala, fara perdea, fara vreo grija ca-i vede cineva, pe criterii pur clientelare celor care alimenteaza sacul fara fund si mereu flamind de bani negri al Partidului. Pentru orasul, ca e unul singur - Targu Ocna, si comunele care au avut intelepciunea sa voteze majoritar cu oamenii lui Basescu, Boc, Udrea si PDL si numai pentru ele, ceilalti sa ia aminte, sa se smereasca si sa nu mai greseasca anu’ viitor. Guvernele viitoare, de fapt noi toti - cetatenii Romaniei, ca ne prezentam sau nu la vot dar platim taxele si impozitele, sa cotizam de-a pururi la campaniile electorale ale PDL-istilor.
Curat modernizare a Romaniei, curat descentralizare, cu miliarde de lei impartiti din pixul ministerial, in dispret total fata de tot ce inseamna consultarea alesilor locali, a societatii civile, parlamentului, in dispretul a tot ce exista, criterii economice, de eficienta a cheltuirii banului public, de aparente, de orice si oricine are alta culoare decit portocaliul pe care incercati din ce in ce mai mult sa-l camuflati pe afisele de campanie, in incercarea de a-i pacali inca o data pe cei umiliti si revoltati.
In numele cetatenilor platitori de taxe din judetul Bacau va cer sa va fie rusine pentru minciunile numite "modernizarea Romaniei", "descentralizarea", "depolitizarea", "cheltuirea eficienta a banului public", "lupta anti-coruptie", "schimbarea clasei politice" si toate celelalte, imposibil de cuprins intr-o singura declaratie politica.