Banii alocati de la bugetul de stat sau cel judetean bisericilor din Bistrita-Nasaud a devenit subiectul preferat de campanie al politicienilor din Bistrita-Nasaud, atat liberalii, cat si reprezentantii PDL invocandu-l, vineri, la conferintele de presa ale formatiunilor respective.
Presedintele filialei Bistrita-Nasaud a PNL, deputatul Ioan Turc, a declarat vineri intr-o conferinta de presa, ca Guvernul a alocat lacasurilor de cult din judet peste 350.000 de lei, bani cu care parohiile sa-si finalizeze lucrarile incepute sau sa-si plateasca anumite cheltuieli.
Turc a subliniat, cu acest prilej, ca autoritatile centrale si locale sunt atente la problemele bisericii, o "institutie" in statul de drept care are nevoie de sprijin din partea acestuia.
La randul sau, presedintele filialei Bistrita-Nasaud a PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat, intr-o alta conferinta de presa, ca a aflat cu stupoare in timpul vizitelor electorale prin judet ca actualul presedinte al Consiliului Judetean, Gheorghe Marinescu (PSD), le-a spus oamenilor din satul Orosfaia ca au o biserica frumoasa datorita lui, care le-a alocat bani.
"Am la mine Hotararea de Guvern din decembrie 1996 in care se arata clar ca eu am fost cel care am initiat acea hotarare prin care s-au alocat bisericii din Orosfaia, comuna Milas, doua miliarde de lei vechi, bani care au fost folositi de catre comunitate pentru continuarea lucrarilor la biserica. A merge acum cand biserica e aproape gata si a-ti insusi aceasta contributie mi se pare un gest condamnabil si o politica mincinoasa", a spus Oltean.
De altfel, la ultima canonizare a celor patru sfinti martiri din zona Nasaudului, de duminica trecuta, toate partidele politice si-au trimis reprezentanti care au asistat la slujba de pe o scena construita in paralel cu cea de pe care s-a oficiat Sfanta Liturghie, insa situata mult deasupra locului in care se aflau credinciosii pentru ca acestia sa-i poata vedea pe toti. In primul rand au fost asezati, de regula, candidatii la functiile de sefi ai Consiliului Judetean, respectiv cei la primarii.