Presedintele Organizatiei Bistrita-Nasaud a PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca toti cei care vor candida din partea formatiunii pentru un mandat de deputat sau senator vor trebui sa contribuie financiar in campania electorala, iar banii vor fi dati inainte.
"Asigur ca fiecare candidat va avea o cota-parte si o va da inainte, nu dupa ce a pierdut sau a castigat. Am invatat mai multe lucruri de la alegerile acestea (locale - n.r). Banii jos si apoi intri in cursa. Eu cred ca o campanie pentru un colegiu se poate face, in Bistrita-Nasaud, cu 20.000-30.000 de euro", a declarat Ioan Oltean, in opinia caruia sumele vehiculate in presa, de 100.000 de euro, sunt "exagerate".
Liderul PDL a explicat ca, in opinia sa, nu este normal ca partidul sa suporte toate cheltuielile de campanie ale candidatilor.
"Pe un vot uninominal, fiecare candidat va avea un aport financiar, nu va suporta partidul toate cheltuielile. Nu numai pentru ca nu are de unde, ci pentru ca nu e nici normal. Fiecare candidat va trebui sa aiba un aport financiar, mai mare sau mai mic, in functie de posibilitatile fiecaruia, insa partidul va fi alaturi de ei si ii va sprijini, incontestabil. In ceea ce priveste dimensiunea cheltuielilor, aceasta depinde de mai multe elemente. Un candidat cu notorietate mai mare va avea cheltuieli mai mici", a declarat Ioan Oltean.
Potrivit acestuia, si partidul este interesat sa castige cat mai multe locuri in Parlament, motiv pentru care "nu va sta cu ochii pe contul candidatului, ci pe castigarea a cat mai multe voturi".
"Va fi o mare batalie si vom prefera sa cheltuim de la partid mai multi bani cu un candidat care are un cont mai putin umflat decat sa sustinem un candidat foarte bogat, dar care nu are nicio sansa", a declarat Ioan Oltean.
PDL Bistrita-Nasaud a stabilit doar doi candidati pentru cele patru colegii uninominale pentru Camera Deputatilor din judet: Ioan Botis si Ioan Oltean. Inca se mai poarta discutii pentru celelalte doua colegii, dar si pentru cele doua de la Senat.