Balci administrativ la Prefectura Dolj. Fostul subprefect de Dolj, Ionel Ciobotea, dat afara din post, a castigat procesul cu Ministerul Administratiei si Internelor si s-a reintors in functie. Problema este ca Doljul are un singur post de subprefect, ocupat in prezent de Cristian Sovaila, asa ca unul dintre cei doi este platit degeaba de statul roman.

Deciziile pripite ale guvernului au creat o situatie comica si fara precedent la Prefectura Dolj. In prezent, judetul are doi subprefecti in functie, deci platiti, dar un singur post disponibil. Cum s-a ajuns aici? Simplu. Fostul subprefect de Dolj, Ionel Ciobotea, a fost eliberat din functie si transformat in inspector guvernamental, adica era pus la dispozitia ministerului. Nemultumit de decizia guvernului, Ciobotea a contestat in instanta hotararea de guvern si a castigat definitiv si irevocabil. Subprefectul nu este la prima isprava de acest gen. In timpul guvernarii Tariceanu, Ciobotea a obtinut in instanta plata drepturilor salariale restante dupa ce fusese de asemenea dat afara din prefectura.
De data aceasta situatia este mult mai complicata decat pe vremea liberalilor, deoarece Prefectura Dolj nu mai are in organigrama doua posturi de subprefect, ci numai unul. Din cauza crizei financiare, guvernul Boc a decis acum cateva luni sa taie cate un post de subprefect. Vazandu-se cu sentinta magistratilor in buzunar, Ciobotea a notificat Ministerul Administratiei si Internelor ca vrea sa-si ia postul in primire, care ocupat insa de Cristian Sovaila.
Cine e subprefect de Dolj?

Ce se intampla in aceasta situatie? Nici prefectul Eugen Georgescu nu stie. "Domnul Ciobotea s-a prezentat de azi (ieri - n.r.) la serviciu. Dupa Bucuresti, Doljul este singurul judet cu doi subprefecti. Este o situatie care ma pune in dificultate si am o dilema, deoarece nu pot sa nu respect decizia instantei, chiar daca unul dintre posturile de subprefect este blocat. Cert este ca ambii subprefecti vor fi platiti, unul din fondul Casei de Asigurari de Sanatate, deoarece este in concediu medical, celalalt din bugetul nostru. Ce se va intampla cand se va intoarce si celalalt subprefect la munca? Nu stiu. In mod normal, Cristian Sovaila ar trebui sa se intoarca functionar public la Ministerul Tineretului si Sportului. Voi vedea ce sarcini ii voi atribui subprefectului Ciobotea. E complicat", a marturisit prefectul Eugen Georgescu.
Intrebat daca s-a intors la munca, Ionel Ciobotea a raspuns enigmatic: "Se poate spune, dar sa vedem". Celalalt subprefect platit din bani publici, Cristian Sovaila, nici nu concepe sa-si piarda postul. "Cand ma voi intoarce pe 1 noiembrie din concediu medical, vin pe postul de subprefect. Domnul Ciobotea a castigat in instanta postul care a fost restructurat recent de guvern. Ca sa fie subprefect, guvernul ar trebui sa dea o hotarare, pentru ca asa a si fost eliberat din post, prin hotarare de guvern. Eu am dat concurs, care nu a fost anulat. Dupa ce am luat examenul, guvernul trebuia sa dea o hotarare prin care sa ma numeasca definitiv in functie, nu temporar. Este o situatie ambigua", a replicat Sovaila.