HotNews informeaza: Prima mare lupta electorala a anului: Duminica au loc alegerile pentru Primaria Baia Mare.
Un deputat independent (fost PSD, fost PNL) sutinut de USL; un candidat independent (dar membru PDL); un candidat PDL (care pana recent nu a avut apartenenta politica); un independent (fost PSD) si un sindicalist folclorist din PNTCD - cam asa arata oferta electorala pentru alegerile de duminica 8 mai pentru functia de primar al Municipiului Baia Mare. Alegerea unui nou primar survine dupa ce anul trecut fostul primar, liberalul Cristian Anghel, a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la doi ani si sase luni de inchisoare pentru neglijenta in serviciu (eliberat conditionat intre timp). Lupta pentru Primaria de la Baia Mare este una dintre primele confruntari electorale de mare amploare din acest an inaintea alegerilor locale si parlamentare din 2012.
Peste 120.000 de alegatori baimareni sunt asteptati la urne, duminica 8 mai, pentru a-si alege noul primar al municipiului. Procesul electoral se va desfasura de la ora 7.00 pana la 21.00, in 77 de sectii de votare. In cursa electorala s-au inscris sapte candidati.
Legea electorala spune ca, pentru a fi ales primar, un candidat trebuia sa intruneasca 50%+1 din voturile valabil exprimate. In cazul in care niciun candidat nu va atinge acest prag, un al doilea tur de scrutin se va organiza intre primi doi cel mai bine clasati candidati din primul tur. La Baia Mare, daca va fi cazul, un al doilea tur de scrutin se va desfasura in 15 mai.
Alegerea unui nou primar pentru municipiul Baia Mare survine dupa ce anul trecut fostul primar, liberalul Cristian Anghel, a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la doi ani si sase luni de inchisoare pentru neglijenta in serviciu, iar ulterior a fost eliberat pentru buna purtare pe timpul efectuarii condamnarii. Dupa condamnare, scaunul de primar a fost ocupat interimar de viceprimar, pana la organizarea de noi alegeri.
Alegerile pentru Primaria din Baia Mare reprezinta prima mare lupta electorala intre partide din acest an inaintea alegerilor locale si parlamentare care vor fi organizate in 2012.