MEDIAFAX informeaza ca presedintele Traian Basescu implineste, azi, 4 noiembrie 2010, varsta de 59 de ani, in anii precedenti el sarbatorindu-si ziuade nastere de obicei alaturi de familie, iar pentru acest an fiind anuntata, pana la ora transmiterii acestei stiri, doar participarea sa la emisiuni la RRA si la B1 Tv.
Basescu s-a intalnit, miercuri, la Ljubljana, cu reprezentantii comunitatii romanesti din Slovenia, unii dintre acestia urandu-i deja "La multi ani!".
In 4 noiembrie 2009, in plina campanie electorala pentru alegerile prezidentiale, seful statului si-a serbat ziua de nastere, la un restaurantdin zona centrala a Capitalei, alaturi de sotia si fiicele sale, desi la sediul de campanie membrii staff-ului sau ii pregatisera o petrecere. Acolo, la sediul de campanie din zona Lipscani, Traian Basescu era asteptat cu un tort pe care scria "La multi ani! " si "58%", aluzie atat la varsta pe care seful statului a implinit-o in 2009, cat si la apropiatele alegeri. Intrucat presedintele nu a mers la sediul de campanie, in final tortul, din ciocolata, acoperit cu glazura de culoare portocalie, a fost mancat de cei prezenti acolo, printre care se aflau Elena Udrea, Dorel Onaca si Eugen Tomac, secretar de stat in MAE.
In aceeasi zi, seful statului a facut deplasari in judetul Arges, unde a vizitat societatea Dacia-Renault, in judetul Teleorman, la Rosiori de Vede, unde a avut o intalnire cu reprezentanti ai autoritatilor locale si la Alexandria, unde a participat la un miting electoral.
In cursul serii, seful statului s-a intalnit, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanti ai crescatorilor de taurine si a sustinut, in jurul orei 21.00, o declaratie de presa, in care a vorbit si despre faptul ca intentioneaza sa stabileasca cu partidele un program de consultari, dupa respingerea de catre Parlament a investirii Guvernului Croitoru.
In 2008, Basescu nu a avut niciun program public de ziua sa de nastere.
In urma cu trei ani, ziua presedintelui a fost intr-o duminica, iar Traian Basescu a facut, la Palatul Cotroceni, o analiza a situatiei cetatenilor romani din Italia. Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a convocat, in aceeasi duminica, la Palatul Victoria, pe ministrii de Interne, Externe si Justitie, pentru o reuniune de lucru in care sa fie stabilit un plan de actiuni pentru romanii din Italia.
In 2006, presedintele a fost de 4 noiembrie pe Valea Prahovei impreuna cu familia si a fost vizitat si de unii lideri ai PD.
In 2005, presedintele Basescu si-a petrecut ziua de nastere la vila de protocol din statiunea Neptun, in ziua urmatoare vizitandu-si mama, impreuna cu sotia si cele doua fiice, dupa ce a mers la mormantul tatalui sau din Cimitirul Central al municipiului Constanta. Initial, presedintele Basescu a intentionat sa-si petreaca ziua de nastere pe podul de la Maracineni din judetul Buzau, reconstruit dupa inundatii. Dupa cateva vizite la Maracineni, la care a constatat ca lucrarile sunt in grafic si ca podul poate fi redat circulatiei inainte de ziua lui, Basescu a spus ca nu mai este cazul sa-si serbeze ziua in acest loc, preferand sa si-o petreaca alaturi de familie.
Traian Basescu se afla, in 4 noiembrie 2004, in campanie electorala. Atunci, unul dintre candidatii Aliantei PNL-PD la Parlament, Stelian Dutu, i-a daruit lui Basescu o goarna militara din 1877 "cu care armata romana a fost chemata la datorie", o sabie de parada de pe vremea regelui Carol l si un fluier de comandant de nava pentru mobilizarea la bord. Cadourile au fost daruite cu cateva zile inainte de data de 4 noiembrie, ziua de nastere a lui Traian Basescu.
Seful statului s-a nascut in 4 noiembrie 1951, la Basarabi, actualul oras Murfatlar, din judetul Constanta.