PDL Constanta continua sa faca o figura proasta dupa scandalul din ultima perioada, generat artificial intr-o anumita masura de rezultatele obtinute in alegerile locale. Cu un Ion Popescu pe post de lider judetean - probabil a contat mult faptul ca este avocat si deci stie sa-si sustina cauza in fata forurilor superioare de partid -, a fost intocmita lista Biroului Permanent Judetean (BPJ) al PDL Constanta. Din nefericire pentru un partid mereu agitat, decapitat, resuscitat si... din nou lasat sa se scalde in ape tulburi la Constanta, democrat-liberalii nu pot spune ca au descoperit, in al 101-lea ceas, formula ideala pentru ca in toamna sa nu se repete figura esecului. Sau a semi-esecului, depinde cum este privita jumatatea paharului.
Astfel, dintre toate personalitatile sau persoanele ori militantii partidului, Ion Popescu nu a gasit pe altcineva decat pe el insusi sa se prezinte drept presedinte pentru organizatie. Propunerea va fi inaintata astazi Biroului Permanent National al PDL, alaturi de celelalte persoane propuse pentru a ocupa fotoliile de vici si secretari ai BPJ Constanta. Daca in cazul lui Ion Popescu, sub forma de gluma, acordam un 5% incredere - numai atat intrucat in continuare nu gaseste cai de comunicare cu mass-media - altora le dam 0% fara felicitari. Spunem asta pentru ca viitorul BPJ propus de Popescu ar urma sa contina, in cea mai mare parte, nume care nu spun nimic atunci cand vrei sa revigorezi un partid. Astfel, Adrian Gheorghita a fost propus pentru postul de prim-vicepresedinte. La fel, tot pentru postul de prim-vicepresedinte este propus Mircea Iustian, aterizat in fostul PLD de la PNL, dupa ce liberalii au considerat ca nu mai merita o functie de parlamentar intrucat varsta isi spune cuvantul, iar o data cu varsta nici pasiunea pentru munca nu mai stralucea. Dar, pentru un PLD in care procentele au fost trase in sus doar de Theodor Stolojan, Mircea Iustian a fost acceptat oricum. A urmat "marea unificare" a PLD cu PD, rezultand PDL-ul in care acum Mircea Iustian pare sa-si fi gasit linistea sufleteasca din punct de vedere al functiei: poate dormi in continuare, atat timp cat Traian Basescu are procente. Mergem la urmatorul in lista: Senol Zevri, propus de Ion Popescu pentru functia de secretar general. Ii atragem atentia lui Popescu, avand in vedere aceasta nefericita nominalizare, ca individul in cauza nu merita nici macar statutul de usier ori femeie de serviciu in PDL, avand in vedere modalitatea de "lucru" a acestuia cu presa. Singurii care mai salveaza aparentele sunt primarii propusi vicepresedinti - adica Traian Cristea, Mugur Mitrana, Florin Mitroi

Filisan si Constantin, posibili sefi la municipiu

Dupa o asemenea nominalizare "de soc", ajungem si la secretarul general adjunct: Elena Ivanescu (invizibila in campanie, dar cu siguranta o propunere cu "staif": provine din PLD). Cam asa se contureaza noul BPJ, urmand ca de azi sa publicam lista completa. Mai adaugam doar faptul ca pentru Biroul Permanent Municipal al PDL Constanta, exista doi posibili lideri luati in calcul: Catalin Filisan (de provenienta PLD, si el avocat, ca si Ion Popescu) si Florian Constantin (despre care se stie ca ar ravni si un post de parlamentar), care se pare ca ar avea sanse mai mari.