De Ce News: Care ar fi motivul real pentru care Ponta a numit-o pe Kovesi la DNA

Radu Zlati, deputat USL, arunca bomba pe blogul sau si publica un mesaj pe care l-a vazut pe Facebook. Mesajul ar contine motivul real care l-a determinat pe Victor Ponta sa o numeasca pe Kovesi.
Radu Zlati scrie pe blogul sau ca pe Facebook a aparut o explicatie pentru care Ponta a propus-o pe Kovesi la sefia DNA.
"Ieri insa a aparut (din partea aceluiasi aparat pesedist de propaganda online) pe Facebook o explicatie care, daca ar fi adevarata, ar putea justifica razgandirea nocturna a lui Ponta devenit o victima a interesului de stat. Iata (copy-paste) si explicatia", scrie Zlati pe blogul sau.
Printr-un santaj ordinar, "popularii" aflati la conducerea Uniunii Europene, coordonati de Jose Manuel Durao Barroso, ii fac, inca o data, jocul lui Traian Basescu, obligandu-l pe Victor Ponta sa o nominalizeze pe Laura Codruta Kovesi la sefia DNA. Surse din Serviciile Secrete ne-au dezvaluit ca, dupa ce Victor Ponta a declarat ca refuza sa mai faca vreo nominalizare pentru functiile de procuror general si sef al DNA, Barroso, personal, l-a contactat telefonic pe Ponta, pentru a-i reprosa ca nu respecta termenii intelegerii facute cu Basescu, care au si girul Comisiei Europene. Discutia dintre cei doi a durat circa 15 minute, timp in care Barroso i-a spus lui Ponta ca daca paraseste functia de ministru interimar al Justitiei, fara sa faca nominalizarea lui Kovesi la sefia DNA, atunci sa se astepte la o reevaluare a modului in care Romania cheltuie banii europeni, ceea ce va duce la o blocare pe termen neprecizat a alocarii acestor fonduri. Practic, Ponta a fost pus la zid, avand de ales a se descurca fara banii europeni, ceea ce ar avea consecinte incalculabile, si nominalizarea Godzilei in fruntea DNA.
Radu Zlati nu precizeaza cine a postat mesajul si nici daca este de acord cu cele scrie sau nu.
Radu Zlati este deputat USL, membru PNL, ales in colegiul 5 Gherla.