30 de inspectori de specialitate ai ISJ Dolj au primit luni ordin de incetare a contractului de munca. Ieri, lista cu noii inspectori era gata, insa nu era "publica", fiind tinuta ascunsa pentru eventuale modificari de urgenta.

Dupa ce inspectorii de specialitate din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj au inceput saptamana cu stangul, afland ca a venit timpul sa isi faca bagajele si sa plece, conducerea inspectoratului a si trecut la inlocuirea acestora. Astfel, pentru Departamentul de management educational si evaluare au fost propusi ca inspectori de specialitate Octavian Gavrila, managerul Grupului Scolar "Traian Demetrescu" din Craiova, alaturi de Carmen Petre, Nicolae Constantinescu (unul dintre putinii inspectori de specialitate ai ISJ care au fost pastrati - n.r.) si Lilia Pascaliu, de la Scoala nr. 24.
Cea din urma, din cate spun "gurile rele", ar fi fost taxata cu calificativul "nesatisfacator" acum cativa ani. Printre preferatii Lelioarei Nicola se afla si Laura Maruntelu, care pana acum a fost profesoara de limba romana si purtatoarea de cuvant a CN "Carol I" din Craiova si care, se pare, este fata profesorului Maruntelu din Dabuleni, locul de bastina al actualei inspectoare generale. Noua functie a Laurei Maruntelu va fi cea de inspector de imagine. Radu Nicolae, inspector scolar de matematica - curriculum si inspectie scolara a aflat ca este printre norocosii carora li se va reinnoi contractul de munca la ISJ. La fel si lui Toma Lungoci, inspector scolar de specialitate istorie, si lui Nicolae Costinescu, care face parte din comisia de management a inspectoratului.
De demitere au mai scapat directoarea Casei Corpului Didactic, Ersilia Oprescu, propusa pentru reinnoirea contractului ca si inspector de specialitate pentru integrare europeana, Mariana Niculescu, de la Biroul de imagine al ISJ, inspector scolar de specialitate - discipline tehnice, si inspectorul Sandu Goiceanu. Inspector scolar de educatie fizica si sport va ramane Nicolae Cojocaru.

Avem inspectori...

Dintre nou-veniti putem aminti pe Ion Iriza, despre care se aude ca ar fi proprietarul scolii particulare de soferi care ii poarta numele si care a fost director la "Constantin Brancusi". Ca inspector de specialitate la educatori este preferata, se pare, Irina Petre, din CN "Carol I", despre care lumea vorbeste ca nu are specializarea necesara noii functii. Nu acelasi lucru se poate spune despre Geta Gavrilescu, fost inspector de specialitate la educatori, care s-a reintors, fiind in gratiile noului staff. Inspector de specialitate la limba engleza va fi, se pare, o profesoara din Isalnita, iar ca inspector de specialitate chimie - un cadru didactic de la Malu Mare.
Si cum fiecare conducere vine cu idei noi de management, dar si cu idei "inovatoare" privind repartizarea inspectorilor de specialitate, din acest an, religia a fost cuplata cu artele, Lelioara Nicola propunand astfel un singur inspector, pe Livia Pigulea - cadru didactic la Colegiul National "Stefan Velovan". Si la informatica vom avea, din cate se aude, un inspector "de scandal", pe Ionel Pribeanu, a carui sotie, de asemenea cadru didactic, ar fi fost implicata, in urma cu cativa ani, intr-un scandal din cauza unei relatii pe care ar fi avut-o cu unul dintre elevii sai. La Departamentul de resurse umane au fost propusi Dan Cristian Tapu - profesor la Liceul "Traian Vuia", si Ionut Bistriceanu - director adjunct la Liceul "Traian Demetrescu". La Departamentul pentru perfectionare exista toate sansele ca scaunul sa fie ocupat de Madalina Neatu, iar ca inspector scolar de biologie a fost propusa Genelia Petrescu - profesoara la Colegiul National "Fratii Buzesti". Inspector de fizica va fi Nicolae Dragomir - profesor la CTAM "Constantin Brancusi" si la Liceul "Henri Coanda". La chimie o vom avea ca inspector de specialitate pe Iuliana Marin, profesoara la Colegiul National "Stefan Velovan". Inspectori scolari de limba romana vor fi Alexandrina Torwechter, profesoara la Colegiul National "Carol I", si Anca Pricina, directoare la Scoala nr. 39. La Departamentul de socio-umane, alternative educationale si invatamant particular, din cadrul ISJ Dolj, a fost desemnata Nicoleta Oprica - profesoara la CN "Fratii Buzesti", iar inspector scolar de spaniola si franceza va fi Ana Melchian - profesoara in "George Bibescu". Pentru minoritati a ramas inspector scolar Lucian Cherata.
Desi mai bine de jumatate din noua echipa si-a primit ordinele de numire in functie inca de ieri, o parte din ei prezentandu-se la noul birou, reprezentantii ISJ Dolj au refuzat sa faca publica lista cu nou-numitii.