Dupa doua zile de audieri, 12 din cele 14 persoane propuse ca ministri de Lucian Croitoru au fost respinse de catre comisiile parlamentare.
In a doua sesiune de audieri care s-a desfasurat joi in Parlament au fost audiate alte 8 persoane, toate primind aviz negativ din partea comisiilor parlamentare. Lista respinsilor din ziua a doua de audieri:
1. Mihai Stanisoara a primit aviz negativ de la comisiile parlamentare pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din Parlament pentru portofoliul Apararii pentru care a fost propus de Lucian Croitoru. 20 de parlamentari au votat impotriva, iar 13 pentru. Ministrul Apararii, Mihai Stanisoara, a declarat, joi, in timpul audierilor de la comisiile pentru aparare din Parlament, ca Ministerul Finantelor a propus ca bugetul Apararii sa fie de 1,28% din PIB pentru 2010, dar ca MApN a cerut cu 70% mai mult pentru "a nu se crea probleme foarte mari".
2. Radu Berceanu, propus pentru portofoliul Transporturilor si Comunicatiilor, a primit aviz negativ din partea comisiilor parlamentare, 42 dintre membrii acestora votand impotriva, 33 pentru, in vreme ce grupul parlamentar al minoritatilor s-a abtinut. "Rezultatul votului nu a reprezentat nicio surpriza pentru mine. Sper ca s-a mai inteles cate ceva din problemele de la Transporturi. Personal imi pare rau ca nu am avut discutii mai lungi. Membrii comisiilor aveau alta perceptie despre problemele de la Transporturi si sper ca i-am lamurit. Votul lor era de asteptat", a declarat Radu Berceanu
3. Daniel Funeriu, propus pentru portofoliul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si Sportului, a primit aviz negativ din partea comisiilor parlamentare, cu 21 de voturi "impotriva", 15 "pentru" si doua abtineri. Printre membrii comisiei de audieri s-a numarat si fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu, care i-a atras atentia lui Funeriu ca face o caracterizare prea dura si din acest motiv nerealista a sistemului de invatamant.
4. Sulfina Barbu, propusa la Ministerul Mediului, a primit joi aviz negativ in Comisiile reunite de administratie publica din Parlament, cu 21 de voturi impotriva si 15 pentru.
5. Adriean Videanu a fost avizat negativ, joi, pentru portofoliul Economiei, de catre Comisiile pentru Economie, Industrii si Servicii reunite de la Parlament, primind 36 de voturi "impotriva" si 29 de voturi "pentru". "Mi-au mai lipsit patru-cinci voturi pentru a avea avizul comisiilor. A fost un vot politic si-l apreciez ca atare. Daca votul a fost asa strans, la votul secret, din plenul parlamentului s-ar putea sa avem suprize. Azi, foarte multi dintre membrii comisiilor au fost stanjeniti pentru ca au votat conform ordinelor de partid", a declarat Videanu dupa votul parlamentar.
6. Theodor Paleologu, propus de Lucian Croitoru pentru portofoliul Culturii, a primit, joi, aviz negativ din partea comisiilor parlamentare, cu 23 de voturi "impotriva" si 20 "pentru", dupa o audiere in care i s-au adus numeroase critici. Membrii comisiilor i-au reprosat lui Paleologu, printre altele, ca programul de guvernare seamana cu cel de anul trecut, ca a organizat prea multe festivaluri si ca nu are un proiect in beneficiul caminelor culturale de la sate. "A fost un vot eminamente politic. Sunt multumit, totusi, ca scorul a fost atat de strans, in aceste conditii", a declarat Paleologu, dupa votul comisiilor parlamentare de resort.
7. Emeric Saghi, propus de Lucian Croitoru pentru portofoliul Ministerului de Interne, a primit joi aviz negativ din partea comisiilor parlamentare de specialitate. Emeric Florin Saghi a primit 26 de voturi "pentru" si 40 de voturi "impotriva".
8. Cristian Vladescu, propus pentru portofoliul Sanatatii, a fost respins de comisiile de sanatate, inregistrand 15 voturi "impotriva" si 11 voturi "favorabile".