O publicatie centrala sustine ca liderii si parlamentarii PD-L au fost instruiti, prin e-mail-uri, sa faca tot posibilul s-o scoata pe Elena, fiica presedintelui Basescu, din scandal.
Strategia de comunicare dictata direct de Monica Iacob Ridzi, prin consilierul de imagine al PD-L, Ada Mesesan, includea printre altele, demonstratia ca EBA este nevinovata.
"Daca Elena este vinovata de ceva, este vinovata de faptul ca ii place Voltaj", erau sfatuiti sa spuna pedelistii in setul de mesaje interne transmise pe 23 iunie.
Consilierul de imagine al PD-L, Ada Mesesan a declarat ca nu comenteaza aceste informatii, dat fiind ca presa are libertatea sa dea orice interpretare unei informatii.
Prima grija a Monicai Iacob Ridzi, dupa ce a izbucnit scandalul privind cheltuielile de Ziua Tineretului, a fost s-o scoata pe Elena Basescu basma curata.
Dar, propunere surpriza, miercuri, in comisia de ancheta in cazul Ridzi. Deputatul PSD Robert Negoita ar fi vrut ca Elena Basescu sa fie si ea audiata in legatura cu modul in care Ministerul Tineretului a cheltuit banii cu ocazia evenimentelor din 2 mai, dedicate Zilei Tineretului.
"Potrivit regulamentului Comisiei, astazi trebuie sa supunem la vot propunerea, urmand ca, in functie de rezultatul votului, sa se stabileasca daca Elena Basescu va fi sau nu audiata", a declarat, la Realitatea TV, Alina Gorghiu, presedintele Comisiei parlamentare.
Potrivit Alinei Gorghiu, Comisia este obligata sa supuna la vot orice propunere venita din partea unui membru.
"Din dezbaterile din cadrul Comisiei, niciun material, din punctul meu de vedere nu este legat de Elena Basescu", a spus Gorghiu.
"Din punctul meu de vedere, nu vad care este legatura domniei sale cu acest dosar, dar orice propunere trebuie supusa votului Comisiei", a incheiat presedintele Comisiei.
Propunerea lui Robert Negoita, de audiere a Elenei Basescu in legatura cu modul in care Ministerul Tineretului a cheltuit banii cu ocazia Zilei Tineretului, a venit prea tarziu.