In 2005, consilierii locali nu au reusit sa fie cunoscuti de craioveni, alesii vazandu-se obligati sa tina audiente zidurilor goale.
Desi sunt alesii craiovenilor, consilierii locali au trecut "nevazuti", in 2005, in fata electoratului. Nici macar desele certuri lunare, din cadrul sedintelor consiliului local, nu au reusit sa ii scoata din anonimat. Dezinteresul craiovenilor fata de cei care hotarasc viitorul orasului s-a concretizat in absenteismul de la audientele pe care acestia ar trebui sa le tina.
Cea mai mare parte a consilierilor sunt aproape niste necunoscuti, daca e sa tinem cont ca maxim doua sau trei persoane au fost interesate sa participe la audientele lor. Potrivit regulamentului CL, consilierii "sunt obligati sa organizeze, cel putin trimestrial, intalniri cu cetatenii in conditiile Legii nr. 215/2001". Astfel, in 2005, la cei 27 de consilieri s-au prezentat doar 70 de persoane, pentru a le cere ajutorul, in diverse probleme. Numarul este insignifiant in comparatie cu cel al craiovenilor care ii asalteaza saptamanal pe primar si cei doi viceprimari. Din acest motiv, edilul-sef are chiar o recomandare pentru ca acestia sa aiba mai mare impact la public.
"E totusi normal sa fie asa deoarece consilierii sunt foarte putin cunoscuti. Lumea stie putine lucruri despre activitatea lor. Ar trebui sa se implice mai mult in relatiile cu craiovenii. In acest sens, ar fi bine sa mearga in cartiere, din usa in usa, pentru ca oamenii sa ia contact cu ei si sa ii cunoasca", a declarat primarul Antonie Solomon. In ciuda absenteismului in masa al locuitorilor, consilierii au continuat sa organizeze audiente si in 2006 la fiecare sfarsit de saptamana, vineri - ora 16.30 si sambata - ora 9.00, cand primaria i-a programat in ordine alfabetica sa dea consultatii celor interesati.
Consilierul Trusca - fruntas la audiente
Fruntas la numarul de participanti la audientele din 2005 este consilierul Constantin Trusca, acesta reusind sa stranga... opt craioveni. La diferenta de o persoana urmeaza consilierul PD,Constantin Popeci, apoi Lucian Mincu, sase persoane.
Potrivit lui Trusca, secretul "succesului" sau sta intr-o deschidere fata de cei din jur. "Nu ma tin cu nasul pe sus pentru ca sunt consilier. Dimpotriva, eu vreau sa ii ajut pe oameni. Din cei opt care au venit, doar pe unul nu l-am putut ajuta, intr-o problema legata de un teren ce se afla in disputa. In cazul celorlalti am apelat la diverse cunostinte si le-am dat un raspuns favorabil. Problemele lor sunt din cele mai diverse, de la urbanism la amenajarea orasului", a declarat Constantin Trusca.
La polul opus, fara nici un participant la audiente, se situeaza nume cunoscute, insa nu datorita statutului de consilier. Astfel, Rodion Camataru, fostul mare fotbalist, Mihai Dragu, fostul viceprimar al Craiovei, sau Mihail Neagoe, fostul decan al Baroului de Avocati Dolj, nu au constituit un interes aparte pentru craioveni.