Doi consilieri locali din comuna Teslui (Dolj) alesi pe listele PSD ar putea fi revocati din functie de plenul consiliului, deoarece figureaza cu cate doua declaratii de apartenenta politica, atat la PSD, cat si la PD, suspectat fiind si secretarul primariei, care a inregistrat actele. Primarul comunei, Iulian Florea, a anuntat ca va depune si o plangere penala impotriva secretarului institutiei, care a inregistrat documentele depuse in numele consilierilor Traian Stan si Nicu Dicu.
Presedintele PSD Dolj, Ion Calin, a declarat ca alesii au cedat nervos la presiunile democratilor. "Avem doi consilieri care au depus cate doua declaratii. Acestia si-au depus declaratia o data la noi (PSD - n. r.), cu data de inregistrare de la primarie, si o alta, la o data ulterioara, la PD. Au fost cei de la PD si au facut presiuni. Au cedat psihic si au depus declaratia", a afirmat Calin.
Un alt caz se inregistreaza la Radovan (Dolj), acolo unde un consilier local al Partidului Conservator contesta declaratia de apartenenta politica la PNL inregistrata la 13 iulie. (A.M.)