Birourile Electorale constata, in urma unor reclamatii, ca multe dintre afisele partidelor incalca legea si obliga formatiunile politice sa le scoata de pe panourile electorale.
Uniunea PSD+PUR Galati, al carei presedinte este Dan Nica, a fost somata sa indeparteze de pe panourile electorale din municipiu toate afisele a caror dimensiune este mai mare decat cea stabilita de lege. Decizia a fost luata de catre presedintele Biroului Electoral de Circumscriptie Galati, judecatorul Mariana Baban. Acesta a cerut indepartarea de pe toate cele 40 de panouri de afisaj a posterelor PSD+PUR "ce depasesc dimensiunile stabilite de lege" si a dispus Politiei Municipiului Galati "sa identifice persoanele vinovate".
In comunicatul BEJ Galati se arata ca afisele PSD+PUR sunt mai mari decat dimensiunile legale si ca nu incap in caroiajul panourilor electorale amplasate de catre municipalitate. Decizia BECJ Galati a fost luata in urma unei plangeri facute de catre Alianta D.A. Galati.
O hotarare asemanatoare a fost luata impotriva filialei UDMR Bihor. In urma unei reclamatii depuse de catre filiala judeteana a PRM, aceasta a fost obligata de Biroul Electoral Judetean sa-si ridice de urgenta afisele electorale ilegale de pe teritoriul judetului Bihor. PRM a semnalat faptul ca doua modele de afise electorale ale UDMR incalca legea intrucat combina culorile nationale ale drapelului Ungariei. In urma examinarilor, BEJ a decis ca afisul incalca Legea nr. 373/2004, care interzice afisele electorale ce combina culorile astfel incat sa evoce drapelul Romaniei, al altui stat sau al unei organizatii internationale.