Teodor Atanasiu cere in instanta anularea decretului prezidential privind suspendarea sa din functia de ministru al Apararii Nationale, Sectia de contencios administrativ a Curtii de Apel Bucuresti urmand sa ia in discutie acest dosar la 14 noiembrie.
Cererea de anulare a decretului prezidential survine dupa ce Curtea de Apel si Inalta Curte de Casatie si Justitie au respins solicitarea lui Atanasiu privind suspendarea efectelor actului Administratiei Prezidentiale.
La jumatatea lui iulie, Teodor Atanasiu declara ca stie de la Directia de Informatii Militare ca Adriana Saftoiu da presei, "pe surse", informatii care sa-l discrediteze. Adriana Saftoiu l-a dat in judecata pe Atanasiu pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanei. La 12 septembrie, presedintele Traian Basescu l-a suspendat din functie pe Teodor Atanasiu in temeiul Constitutiei si al Legii privind responsabilitatea ministeriala.
Teodor Atanasiu a demisionat din functie la 25 octombrie, in aceeasi zi, democratul Sorin Frunzaverde fiind numit la conducerea MApN. (A.M.)