Alianta Pensionarilor din Galati a strins peste 800 de semnaturi de la batrinii cu venituri mici care sustin ideea de a actiona in judecata Guvernul. "In momentul de fata nu va putem spune exact ce anume vom ataca in instanta, dar va putem spune sigur ca vom da in judecata Guvernul. Vrem sa le cerem guvernantilor sa ne respecte drepturile si sa nu mai faca discriminari intre pensionari. Pina in momentul de fata am strins peste 800 de semnaturi, dar sint convins ca, in citeva saptamini, vom stringe citeva mii", ne-a declarat presedintele Aliantei Pensionarilor din Galati, Toader Cristea.

Acelasi lider al pensionarilor ne-a mai spus si ca urmatorul protest al pensionarilor va avea loc la Bucuresti, cel mai probabil pe data de 28 februarie. "Vrem sa pichetam Ministerul Muncii. Am auzit ca si alte organizatii de pensionari au spus ca vor iesi in strada sa protesteze. Ma intreb insa unde au fost ele pina acum", ne-a mai spus Toader Cristea.

Sustinere de la parlamentari

Legat de intentia pensionarilor de a chema in instanta Guvernul, l-am intrebat pe deputatul conservator Bogdan Ciuca despre sansele de reusita ale unei astfel de actiuni. Am apelat la opinia parlamentarului galatean pentru ca acesta s-a consultat de mai multe ori cu reprezentantii pensionarilor in vederea redactarii unor propuneri legislative referitoare la imbunatatirea nivelului de trai al batrinilor.

"Din punct de vedere legal imi este greu sa ma pronunt in legatura cu acest subiect pentru ca nu stiu cu exactitate ce anume vor cei de la Alianta Pensionarilor sa atace in instanta. Liderii Aliantei trebuie sa identifice acele acte normative care acordau niste drepturi pensionarilor, iar Guvernul Tariceanu le-a incalcat. Iar ca om pot sa va spun ca pensionarii au dreptate 200%", ne-a declarat deputatul conservator.

Alianta Pensionarilor din Galati vrea cu orice pret sa-i faca pe guvernanti sa inteleaga ca batrinii din intreaga tara traiesc in conditii mizerabile. In acest sens liderii pensionarilor vor sa apeleze la toate armele permise de legile tarii.