Asumarea raspunderii Guvernului pe pachetele de legi privind Sanatatea si Justitia ar putea fi amanata pana va fi finalizata si o noua Lege a functionarii CNSAS, care sa fie promovata o data cu acestea.
Liberalii au decis, o data cu propunerea ca la sefia CNSAS sa fie promovat Ticu Dumitrescu, sa modifice Legea privind functionarea acestei institutii. Din acest motiv, conducerea liberala a propus ca asumarea raspunderii Guvernului pe pahetele de legi privind Sanatatea si Justitia sa fie putin amanata, pentru a putea include in acestea si Legea modificata a CNSAS.
Decizia liberalilor l-a nemultumit pe ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, care vrea sa vada legile pe care le-a promovat adoptate cat mai repede. Delegatia Permanenta a PNL de luni seara a recomandat ministrilor liberali sa sustina in Executiv decizia privind asumarea raspunderii in Parlament pentru pachetul de legi privind reforma in Sanatate. Ministrul Sanatatii s-a aratat optimist in legatura cu aprobarea in sedinta de joi a Guvernului a pachetului de legi care vizeaza reforma din Sanatate.
Pachetul de legi din domeniul Sanatatii a fost analizat in sedinta din 12 ianuarie a Guvernului, in prima lectura, principalele puncte de vedere divergente ale ministrilor implicati referindu-se la oportunitatea mentinerii sau desfiintarii Casei de Asigurari de Sanatate OPSNAJ (Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti) care reuneste angajati ai Ministerului Apararii Nationale, ai Ministerului Administratiei si Internelor, ai Ministerului Justitiei si ai serviciilor de informatii, precum si ai Ministerului Transporturilor.
Pachetul - avand initial 14 titluri - a fost completat, astfel ca in prezent cuprinde 16 legi, care vor stabili noi reguli in ceea ce priveste gestionarea resurselor financiare si umane din Sanatate. Guvernul ar urma sa adopte aceste legi in sedinta de astazi. Daca decizia de amanare a asumarii raspunderii va fi mentinuta, si PSD va trebui sa mai astepte pana sa depuna o motiune de cenzura.