In presa online sunt vehiculate cateva nume ale viitorului premier, in eventualitatea ca PSD va castiga alegerile si va forma o majoritate parlamentara cu ALDE si PRU. Numele vehiculate pana acum sunt urmatoareele:
- Liviu Dragnea;
- Calin Popescu Tariceanu;
- Victor Ponta;
- Eugen Teodorovici;
- Rovana Plumb;
- Vasile Dancu;
- Nicolae Vacaroiu.
Un alt nume amintit, ce-i drept mai rar, este cel al prim-vice-guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei , profesorul universitar (la ASE) Florin Georgescu, un tehnocrat perfect, aflat la varsta maximului potential (63 de ani). El a mai fost la un moment dat asul din maneca al PSD, acum cativa ani, cand opozitia (reprezentata de PSD si aliatul PNL) preconiza rasturnarea Guvernului Boc. Argumentele de atunci ale lui Iosif Buble sunt valabile si azi:
- Florin Georgescu, actualmente prim-vice-guvernator al BNR, a fost ministru al Finantelor si vicepresedinte PDSR. El este un excelent finantist si un bun cunoscator al realitatilor romanesti in domeniu. Oamenii (din PSD - n.n.) au gasit pare-se si o solutie. Ea se numeste Florin Georgescu si corespunde profilului solicitat de partenerii de Opozitie. E un specialist, e independent din punct de vedere politic si disponibil pentru un transfer sezonier la Palatul Victoria. Ce urmareste PSD prin miscarea asta? Sa preia initiativa in Opozitie si, mai ales, sa inchida gura liberalilor, care nu accepta cu nici un chip un premier de tranzitie de la PSD, scria atunci Iosif Buble.

Recent, prof.univ.dr. Florin Georgescu a revenit in centrul atentiei prin sustinerea unei exceptionale dizertatii la Universitatea Craiova, cu prilejul primirii titlului de Doctor Honoris Causa. Punctul principal al manifestarilor prilejuite de acordarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Craiova domnului Florin Georgescu, prim vice-guvernator al BNR. Laudatio a fost prezentat de prof.univ.dr. Cristian Spulbar, o prezentare foarte bine structurata. Astfel, dupa ce a fost facuta cunoscuta propunerea Senatului Universitatii din Craiova, pentru acordarea titlului de Doctor Honoris Causa d-lui Florin Georgescu, s-a dat citire CV-ului acestuia, unul foarte amplu:
- absolvent al Facultatii de Finante-Contabilitate, din cadrul ASE Bucuresti (1976);
- doctor in Finante, circulatie baneasca si credit (1989);
- bursier Fulbright - Universitatea din Missouri (SUA);
- profesor si conducator de doctorate;
- ministru de stat, ministru al Finantelor in Guvernul Romaniei (1992-1996);
- viceprim-ministru, ministru al finantelor publice (mai - decembrie 2012);
- vicepresedinte al Consiliului de Administratie si prim-viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei (2004 - prezent).
Dupa ce a primit titlul academic, Florin Georgescu a prezentat si dizertatia LIMITELE GLOBALIZARII SI ALE DEREGLEMENTARII, una care, foarte ampla, aduce in discutie multe probleme actuale. Biografia lui Florin Georgescu de pe Wikipedia este mai ampla si contine mai multe detalii din viata si activitatea celui care ar putea fi viitorul prim Ministru al Romaniei:
- Florin Georgescu s-a nascut la data de 25 noiembrie 1953, in municipiul Bucuresti. A absolvit cursurile Facultatii de Finante si Contabilitate din cadrul A.S.E. Bucuresti in anul 1976, ca sef de promotie, urmand apoi cursul postuniversitar in management financiar al University of Missouri Kansas City, ca bursier Fulbright Alexander Hamilton Felow (august 1991 - mai 1992). A obtinut titlul stiitific de doctor in economie, specialitatea finante si circulatie baneasca (1989). Dupa absolvirea facultatii, a lucrat in Ministerul Finantelor, ca economist, inspector financiar, sef serviciu si apoi director general la Directia Control de Stat Bucuresti. In paralel cu activitatea profesionala, a fost si cadru didactic asociat la ASE Bucuresti, catedra Finante-Banci. A fost membru in Partidul Democratiei Sociale din Romania si membru al Biroului Executiv Central al PDSR. La data de 28 mai 1992, a fost numit in functia de secretar de stat la Ministerul Economiei si Finantelor. In Guvernul Nicolae Vacaroiu, a indeplinit functia de ministru de stat, ministrul finantelor (19 noiembrie 1992 - 11 decembrie 1996). A fost ales ca deputat de Olt in doua legislaturi pe listele PDSR (1996-2000 si 2000-2004). In prima legislatura a fost vicepresedinte al Comisiei pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor, membru al Comisiei Parlamentului Romaniei pentru Integrare Europeana si vicelider al Grupului parlamentar al Partidului Democratiei Sociale din Romania (din 11 iulie 1997). In cea de-a doua legislatura, a fost presedinte al Comisiei pentru buget, finante si banci (pana in 17 martir 2004), presedinte al Comisiei comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru controlul executiei bugetului Curtii de Conturi pe anul 2001 si 2002. A demisionat din Parlamentul Romaniei la data de 11 octombrie 2004, fiind inlocuit de Virgil Delureanu. In paralel cu activitatea de deputat, in anul 2000, Florin Georgescu a fost presedinte al Camerei Auditorilor Financiari din Romania. Incepand din anul 2004, detine functia de prim-viceguvernator si vicepresedinte al Consiliului de administratie al BNR. De asemenea, este profesor universitar doctor la ASE Bucuresti, conducator stiintific de doctorat. La data de 2 februarie 2007, presedintele Romaniei, Traian Basescu, i-a conferit Ordinul Meritul Industrial si Comercial in grad de Mare Ofiter, pentru cea mai spectaculoasa perioada de crestere de dupa de cel de-al Doilea Razboi Mondial, cu aceasta ocazie fiind decorat intregul Consiliu de Administratie al BNR.