Senatorul PRM Gheorghe Funar a declarat ca omul de afaceri Arpad Paszkany, despre al carui memoriu a vorbit presedintele Traian Basescu la bilantul Ministerului Public, a fost unul dintre finantatorii, cu a€žsume uriasea€œ, ai campaniei electorale a PD din 2004 si este un apropiat al presedintelui.

Senatorul PRM a declarat la Petrosani ca Arpad Paszkany ar fi fugit din tara pe la Vama Bors, in prezent fiind in New York. Potrivit lui Funar, terenul numit a€žsapca verdea€œ, pentru care este cercetat Paszkany, ar fi apartinut domeniului public si a fost insusit ilegal de firma Polus, a lui Paszkany. a€žArpad Zoltan Paszkany a finantat cu sume uriase campania pentru alegerile locale din iunie 2004 a primarului Emil Boc si a Aliantei D.A. in judetul Cluj. Acelasi inculpat din dosarul a€žGazetaa€œ a finantat cu sume mari campania electorala a Aliantei D.A. pentru alegerile parlamentare si prezidentiale la sfA¢rsitul lui 2004. El a fost prezent la adunarile electorale si la discursurile din Cluj- Napoca prilejuite de vizitele candidatului Traian Basescu la functia de presedinte al RomA¢niei. Ei se cunosc personal, s-au intA¢lnit de mai multe oria€œ, a declarat Funar.

Basescu: a€žRog analiza si solutie legalaa€œ

Mai mult, senatorul PRM sustine ca Arpad Zoltan Paszkany ar fi colaborator al Serviciilor secrete din Ungaria si ca ar fi specializat in import-export de autoturisme second-hand si in trafic cu stupefiante, fapte care ar fi fost cunoscute de presedintele Traian Basescu.
Funar sustine ca a propus Comisiei de ancheta privind suspendarea din functie a sefului statului sa-i invite la audieri si pe procurorul general al Parchetului de pe lA¢nga A§nalta Curte de Casatie si Justitie, Laura Codruta Kovesi, pe Arpad Zoltan Paszkany, semnatarul memoriului la care s-a referit presedintele, pe Mihail Hardau, ministrul Educatiei si Cercetarii, pe Gheorghe Flutur, fost ministru al Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, precum si pe Emil Boc, primar al Clujului.
Presedintele Basescu a anuntat saptamA¢na trecuta la sedinta de bilant a Ministerului Public ca va trimite procurorului general un memoriu de la a€žun cetatean din Cluja€œ pe care a pus rezolutia a€žRog analiza si solutie legalaa€œ si care se refera la impletirea intereselor dintre politic, oameni de afaceri, oameni de presa si unii magistrati.