Senatorul Sorin-Constantin Lazar a sustinut o declaratie politica, intitulata: Legea este ordine, iar legea buna este ordine buna. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Titlul declaratiei politice de astazi este un citat din Aristotel.
La 1 septembrie a inceput ultima sesiune a acestei legislaturi parlamentare. Aceasta sesiune este una destul de grea. Este aglomerata cu sute de proiecte de legi restante, ce asteapta deschiderea noastra pentru a fi solutionate in comisiile parlamentare si votate in plenul Senatului si al Camerei Deputatilor.
Cu aceasta ocazie, indemn toti colegii la un moment de bilant si de reflexie a celor trei ani si jumatate de mandat care au trecut, sa reflectam asupra datoriei noastre ca oameni, in general, si apoi ca politicieni, si nu ca oameni supusi unor directive stricte de partid.
Chiar daca avem un guvern tehnocrat, nu ar trebui sa ne framantam de lipsa sprijinului politic. Noi trebuie sa luam decizii care sa corespunda vointei electoratului. La fel cum mare parte din proiectele incepute in 2012 s-au realizat, iar altele inca sunt discutate in comisii. Trebuie sa fim foarte atenti la proiectele elaborate de Guvernul tehnocrat cu care vom fi sesizati, pentru a le putea corecta, amenda, in asa fel incat beneficiarilor acestor legi sa li se respecte drepturile sau sa nu mai fie incarcati cu alte taxe. Nu trebuie uitat faptul ca acest Guvern nu a venit sa faca reforme economice, ci a venit in contextul unei crize politice.
Noi, in calitate de alesi ai cetatenilor din circumscriptiile noastre, avem obligatia de a desavarsi promisiunile facute acestora, celor care ne-au ales drept reprezentanti ai lor, si de a armoniza legislatia Romaniei dupa modelul legislatiei europene.
Suntem constienti ca-n aceasta sesiune vom fi in campanie electorala. Indiferent de rezultatele alegerilor, ar trebui ca acum sa lasam luptele si interesele personale si de grup deoparte, caci ne aflam aici pentru un scop mult mai inalt, acela de a oferi romanilor o tara de care sa fie si sa fim mandri.
Va invit, dragi colegi, sa participam interactiv si omniprezent la actul legislativ, sa facem ordine in multitudinea de acte normative cu care suntem sesizati, sa constientizam necesitatea respectului si nevoia acuta pe care o are Romania de a demonstra romanilor si Europei, in acelasi timp, ca este pregatita pentru a face fata exigentelor normelor europene.