Aproximativ doua mii de membri din organizatia judeteana a PLD Buzau si-au anuntat marti demisia in bloc, urmand sa se constituie intr-o organizatie fara statut politic, denumita "Forta independenta", ei acuzandu-l pe Theodor Stolojan de lipsa de consecventa si "interese de moment".
Anuntul a fost facut de presedintele PLD Buzau, avocatul Lucian Salcutan, care a declarat ca si-au dat demisia din partid aproximativ doua treimi din membrii organizatiei judetene.
Totodata, organizatia judeteana a PLD i-a transmis o scrisoare deschisa lui Theodor Stolojan, acuzandu-l de lipsa de consecventa si de "interese de moment mai presus de interesele romanilor".
"In 15 decembrie 2007 ati infaptuit un proiect politic menit sa va aduca la guvernare, dar ati distrus cel putin un ciclu electoral, sansa innoirii clasei politice din Romania, si ati privat romanii de posibilitatea de a beneficia de un alt tip de politica, bazata pe profesionalism si moralitate. Nu dorim sa facem parte dintr-un partd prezidential creat la repezeala. Nu dorim sa fim inghititi de o organizatie a carei conducere nu impartasesete aceleasi idealuri si valori ca si noi. In noua structura a Partidului Democrat Liberal, cel putin la nivelul judetului Buzau, nu mai regasim spiritul pe care l-am creat in PLD si nu mai regasim valorile pentru care ne-am implicat politic. De aceea, organizatia judeteana a PLD Buzau, in frunte cu membrii si organizatiile locale care au obtinut cele mai bune rezultate la alegerile pentru Parlamentul European, demisionam din functiile detinute si din calitatea de membri ai PLD, inainte de dizolvarea legala a acestuia", se arata in scrisoarea adresata lui Stolojan.