Generalul (r) Ioan Geoana a fost condus, joi, pe ultimul drum aproape 1000 de persoane, colegi, prieteni si membri ai Partidului Social Democrat, al carui presedinte este fiul sau, Mircea Geoana.Generalul Ioan Geoana a fost inmormantat la Cimitirul Ghencea Militar cu onoruri militare.
Decesul generalului Ioan Geoana, tatal presedintelui PSD Mircea Geoana, a dat peste cap planurile social-democratilor de a organiza un mare miting electoral la Cluj Napoca, unde urmau sa participe 5.000 de membri si simpatizanti, ministri ai PSD, parlamentari si presedinti ai filialelor judetene din Transilvania.
Actiunea social-democratilor nu s-a mai tinut, deoarece liderii PSD din toata tara au participat la funeraliile tatalui presedintelui PSD. Toti membrii conducerii PSD, in frunte cu Ion Iliescu si Adrian Nastase, au fost alaturi de Mircea Geoana si familia sa la funeraliile tatalui presedintelui PSD, generalul (r) Ioan Geoana.
Funeraliile s-au desfasurat la Cimitirul Ghencea Militar, unde generalul a fost inmormantat cu fastul militar cuvenit. Un sobor de preoti au oficiat slujba de inmormantare. Personalitatea generalului Ioan Geoana a fost evocata, totodata, printr-un mesaj, de catre I.P.S. Patriarhul BOR, Daniel, care a transmis familiei Geoana intreaga sa compasiune si intarirea intru credinta. Mesajul a fost citit de episcopul vicar patriarhal Vincentiu Ploiesteanul.
Au evocat personalitatea omului Ioan Geoana, in cuvinte simple, frumoase, fiul sau Mircea si nepotul Alexandru, un adolescent in varsta de 16 ani. Ei au vorbit cu multa emotie despre blandetea lui Ioan Geoana, ca si despre calitatile sale de parinte si bunic.Cei doi i-au promis celui disparut ca nu vor uita inalta educatie morala si umana, dar si patriotica pe care au primit-o de la acesta si au promis ca vor duce cu cinste mai departe numele de Geoana.Cuvantul lui Mircea Geoana a starnit compasiunea celor prezenti, liderul PSD abia stapanindu-si lacrimile pentru pierderea tatalui, care ar mai fi avut o saptamana pana la implinirea varstei de 81 de ani.
Generalul Ioan Geoana si-a servit cu cinste si modestie tara si neamul romanesc pe intreaga durata a vietii sale si a constituit permanent un exemplu pentru toti cei care l-au cunoscut, iubit si stimat, activitatea si meritele pe care le-a avut in cariera fiind evocate cu multa emotie de generalul in retragere Marin Dragnea, precum si de o serie de colegi.
La ceremonie au participat numerosi colegi din Ministerul Apararii Nationale, reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Corpului diplomatic acreditat la Bucuresti, precum si ai PSD. Intre cei care s-au aflat alaturi de liderul PSD, Mircea Geoana, s-au numarat fostul presedinte Ion Iliescu, presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, toti ministrii partidului, numerosi secretari de stat, secretarul general al PSD, Valeriu Zgonea, presedintele Tineretului PSD, Nicolae Banicioiu, liderul deputatilor PSD Viorel Hrebenciuc, liderul senatorilor PSD Ion Toma, presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, europarlamentari, presedintele CNAS, Irinel Popescu, lideri de organizatii, membri de partid, senatori si deputati, functionari parlamentari.
Pe generalul Ioan Geoana l-au mai condus pe ultimul drum veterani de razboi, numeroase cadre militare in rezerva si retragere, vecini, prieteni.