Delegatii la Congresul PSD i-au apludat indelung, sambata, la indemnul presedintelui partidului, pe pugilistul Lucian Bute, care si-a pastrat titlul mondial pentru a sasea oara, precum si pe invatatoarea Cristina Irina Anghel, aflata in greva foamei.
"Trebuie sa fie aplaudat de toata Romania, chiar daca pe postul public nu a avut loc, probabil acolo era Boc - Lucian Bute cred ca merita aplaudat. Avem atat de putine momente de bucurie in aceasta tara, incat trebuie sa ne bucuram de ele. Avem nevoie de oameni bataiosi in aceata tara", i-a indemnat Victor Ponta pe delegatii la Congresul PSD.
El a indicat si cea de-a doua persoana care trebuie aplaudata - Cristina Irina Anghel, invatatoare la Scoala nr. 2 din Caracal, care se afla in greva foamei.
"A doua persoana este doamna Anghel. As vrea sa-i transmitem in aceasta a 55-a zi de greva a foamei in primul rand solidaritatea celor 5000 de oameni prezenti aici, dar si un angajament pentru dascalii din aceasta tara, pentru oamenii care muncesc cinstit in aceasta tara ca PSD, daca si cand va guverna Romania, va incerca sa-i apere, nu sa-i umileasca si sa-i lase sa moara in dispretul oricaror legi ale unui stat democratic", a adaugat presedintele PSD.
Lucian Bute si-a pastrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, pentru a sasea oara, dupa ce l-a invins pe Jesse Brinkley, prin KO, in repriza a noua, intr-un meci disputat la Centre Bell, in fata a 11.682 de spectatori.
Cristina Anghel a intrat in greva foamei pe 26 august, ca forma de protest fata de diminuarile salariale, ea informand Directia de Sanatate Publica Olt, Serviciul de Ambulanta Olt, Spitalul Municipal Caracal, Primaria si unitatea de invatamant unde preda de intentia sa.