Cotidianul.ro : De ce i-a trimis Zgonea lui Basescu proiectul de modificare a statutului parlamentarilor
Crin Antonescu : "PNL nu e cu nimic implicat in chestiunea asta"
Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a explicat, vineri seara, ca motivul pentru care a trimis proiectul de modificare a Statutului senatorilor si deputatilor catre Presedintie, Guvern, ANI si Parchet, este acela de "a crea punti" cu aceste institutii. In replica presedintele Senatului a declarat ca inițiativa este o prostie si ca a aflat de ea de la televizor.
Zgonea a mai spus ca liberalul Crin Antonescu, a fost luat prin surprindere de faptul ca propunerile de modificare a Statutului parlamentarilor au fost transmise Presedintiei pentru ca nu l-a anuntat in timp util despre decizia sa personala.
"Domnul Antonescu a fost luat prin surprindere pentru ca eu nu l-am anuntat in timp util despre decizia mea personala de a informa Presedintia cu privire la aceste modificari de Statut", a spus Zgonea.
Intrebat daca premierul Victor Ponta stia de informarea adresata lui Traian Basescu, Zgonea a spus ca "presedintele partidului a stiut si a fost informat".
Presedintele Senatului, Crin Antonescu a declarat la TV ca totul e fara noima si s-a intrebat cum de o discutie despre cazare, buget si alte treburi gospodaresti a ajuns la o discutie despre imunitati:
"Sincer... eu am aflat de la televizor pentru ca am mult de munca la partid. E o prostie ca sa trimiti asta presedintelui. Mi-a explicat domnul Zgonea ceva si poate avea noima, dar tot nu e normal ce s-a intamplat. O astfel de discutie nu trebuia sa aiba loc!"
"PNL nu e cu nimic implicat in chestiunea asta: Discutia despre modificarea statutului nu avea alt rost decat de a face ajustarile privind cheltuielile bugetare. Pentru asta s-a format acea Comisie. De ce aceasta Comisie s-a apucat sa discute delicatul articol privitor la imunitate, eu nu stiu. Nu e in niciun fel o actiune a PNL, nu sustin. Nu cred ca e vorba de superimunitate, ci de o complicatie inutila ce sporeste nepermis gradul de neincredere privind parlamentarii." a concluzionat Crin Antonescu.