Blogul lui Constantin Gheorghe : Strategia fricii

Pentru orice prost din tara asta devine evident cine conduce Romania: basescu, cu o mana de procurori si de judecatori, plus niste renegati din serviciile secrete, care ii executa ordinele. Care au anulat tot ce inseamna constructie constitutionala, institutionala si legala. Si conduc in clasicul stil totalitar. Cu tot tacamul presupus de asta.
Azi au aparut, nu se stie de unde, stenograme ale unor discutiidintre Ioan Rus si Victor Paul Dobre. De ce spun "nu se stie de unde"? Pentru ca transcrierile sunt cuprinse in solicitarea Parchetului General, adresata Parlamentului, pentru incuviintarea cercetarii lui Dobre. Teoretic sursa este undeva la Parlament, desi este foarte posibil ca Luluta sa-i fi trimis inregistrarile lui Tapalaba, ca de obicei.
Este o noua miscare in strategia fricii, promovata cu frenezie de traian basescu in ultimele zile. Este singura care l-ar putea salva. Acum se pune presiune si pe judecatorii Curtii Constitutionale care ies din rand. Dar e una extrem de periculoasa. Pentru ca, in elanul sau distructiv, traian basescu nu tine cont de votul celor 7,5 milioane de oameni care i-au spus sa plece la referendum. Intoarcerea sa, pe o strategie a fricii, va genera una de respingere din partea votantilor. Reactie fireasca, de auto-conservare. Care nu se stie cum se va traduce. Dar bine nu are cum fi.
Trebuie sa ne hotaram: vrem democratie, cu toate costurile pe care le presupune ea, sau vrem o intoarcere la totalitarism. Oricat de mult i-am uri pe politicieni, in dictaturi pretul cel mai mare nu l-au platit ei, ci simplii cetateni. Mai ganditi-va...