Agerpres informeaza ca presedintele Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), primarul municipiului Sibiu Klaus Iohannis a anuntat, joi, ca va participa la cel putin una din discutiile pe care cancelarul german Angela Merkel le va avea la Bucuresti in cadrul vizitei care va dura doar cateva ore.
Doamna cancelar nu cred ca va putea veni si la Sibiu din cauza duratei scurte a vizitei. (...) Vizita cancelarului german in Romania va dura cateva ore, putin. (...) Personal voi participa cel putin la o intalnire, a spus Klaus Iohannis.
Acesta a asemanat durata scurta a vizitei din Romania a oficialulul german, cu un film pe care l-a vazut in urma cu cativa ani, Europa in patru zile. Am constatat ca noi, din Est, suntem purtati asa, la pachet. Si ministrul de Externe german a rezolvat trei tari intr-o zi, doamna cancelar rezolva doua tari intr-o zi. A fost un film mai demult Europa in patru zile, acum se poarta Europa de Est intr-o zi, a spus primarul sibian, lider in Romania al comunitatii germane.
In urma cu o saptamana, pe 23 septembrie, presedintele Traian Basescu si-a exprimat speranta ca, pe 12 octombrie, cancelarul german, Angela Merkel, sa vina in Romania. Sper ca pe 12 octombrie sa vina Angela Merkel. Eu cred ca s-a anuntat vizita prea devreme. Nu este in uzantele diplomatice sa se anunte cu trei saptamani mai devreme, a spus seful statului, miercuri seara, la B1 TV.
Si secretarul de stat german pentru Europa, Werner Hoyer, a afirmat in vizita sa la Bucuresti de pe 22 septembrie ca vizita cancelarului german ar putea avea loc in octombrie. Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, declara, la jumatatea lunii iulie, ca anul 2010 va fi marcat, din punct de vedere diplomatic, de vizita in Romania a cancelarului german Angela Merkel, care trebuie pregatita cu multa seriozitate de autoritatile de la Bucuresti.