Cancelarul german Angela Merkel i-a dat asigurari sefului statului roman ca Germania este dispusa sa sustina Romania pe drumul spre o mai consistenta integrare europeana.
"Suntem intotdeauna dispusi sa sustinem Romania pe drumul spre o mai consistenta integrare in Uniunea Europeana. Noi stim ca tara dumneavoastra este lovita si de criza economica si de aceea este bine ca avem relatii stranse in domeniul economic si am acordat un sprijin reciproc prin pachetele anticriza si cred ca aceasta vizita de astazi va fi o contributie ulterioara sa avem relatii mai intense decat sunt deja", a declarat cancelarul german Angela Merkel.
"Doamna cancelar, va multumesc pentru vizita pe care o faceti in Romania, este pentru noi si pentru romani o onoare sa va primim. Vizita dvs ne va prilejui discutii cu privire la relatia bilaterala si proiectele europene foarte importante pe care le avem impreuna. De asemenea, tin sa va multumesc pentru asistenta pe care ne-ati acordat-o atat in problema MCV cat si in toate problemele pe care Romania le-a avut atat in perioada de pre-aderare cat si acum, dupa ce am devenit membri ai Uniunii Europene", a afirmat Traian Basescu.