Zeci de angajati ai Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj au fost trimisi acasa de Paste cu salariile diminuate cu 30% din cauza Ministerului Sanatatii Publice, care a taiat din bugetul alocat institutiei.
Angajatii laboratorului de igiena a radiatiilor si ai Laboratorului de Igiena de pe strada Brestei sustin ca au primit saptamana aceasta, fara explicatii salarii cu 350 - 400 de lei mai mici.
"Ne-au scos toate sporurile, cu exceptia celui de vechime si a celui de preventie, fara nici o explicatie, inainte de Paste. Ne-au lasat fara bani de Sarbatori. Ce tragere de inima sa mai avem acum la serviciu, cand vedem ca drepturile noastre salariale sunt taiate fara sa ni se ofere explicatii si fara sa se tina cont de lege?", a spus Rodica Dina, angajata la Compartimentul de Chimia Apei, din cadrul Laboratorului de Igiena.
Angajatii DSP Dolj sustin ca sporurile le-au fost taiate incepand cu luna martie, desi o modificare legislativa care sa vizeze sporurile bugetarilor nu s-a facut pana acum.
Toti salariatii aflati in aceasta situatie s-au adresat ieri liderilor de sindicat, cerand declansarea grevei generale.
Sindicatul SANITAS de la Spitalul de Urgenta Craiova, de care apartin, a strans semnaturi de la angajati si a inregistrat deja conflictul de munca, urmand ca dupa Paste sa organizeze o greva de avertisment.
Conducerea DSP Dolj sustine ca a fost o situatie deosebita cauzata de lipsa fondurilor, pe care va incerca sa o reglementeze dupa Sarbatori.
"Nu am avut bani si pentru acoperirea sporurilor, care nu au fost cuprinse in buget. Urmeaza ca dupa Paste sa platim diferenta", a declarat dr. Dolores Tatar, directorul executiv al DSP Dolj.