Dupa ce a primit sutinerea primarului municipiului Piatra-Neamt, candiatul la Primaria Galati din partea Partidului Democrat Liberal, Andrei Lisinschi a primit ieri si sprijinul lui Emil Boc, primarului Clujului si presedinte al PD-L, aflat ieri la Galati.

Mulþumit de scorul obtinut la nivel central de Partidul Democrat Liberal la localele din acest an, procente care aproape ca s-au dublat fata de alegerile din 2004, presedintele PD-L a venit ieri la Galati pentru a-si arata deplina incredere in reusita lui Andrei Lisinschi la alegerile de duminica.

"La Galati am venit pentru a arata inca o data sustinerea totala a mea si a conducerii centrale a Partidului Democrat Liberal pentru Andrei Lisinschi. E timpul ca la Galati sa vina schimbarea. Ati schimbat presedintia Consiliului Judetului, e timpul ca si la nivelul Primariei sa vina un suflu dinamic, competent, profesionist, eficient care sa dea Galatiului proiectele de care are nevoie si mai ales sa le puna in practica. Pentru asta e nevoie de un om care stie ce spune si spune ce face, iar ce face vedeti in activitatea privata, ca manager, iar prin programul electoral este de departe cel care confirma prin solutii pragmatice, si nu prin povesti. Acesta este Andrei Lisinschi", a spus Emil Boc.

Mai mult decat atat, Boc spune ca Dumitru Nicolae ar trebui sa se gandeasca bine la faptul ca nu a obtinut un nou mandat din primul tur, pentru ca un primar in exercitiu, care nu reuseste sa castige din primul tur, are o problema.

"Aici la Galati, primarul in exercitiu, Dumitru Nicolae, prin faptul ca nu a castigat din primul tur, are o mare problema si inseamna in primul rand ca galatenii si-au pus deja un mare semn de intrebare", a mai spus Emil Boc.

Lisinschi vrea sa se "dueleze" cu Nicolae

La randul sau, Andrei Lisinschi era ieri suparat ca nu a reusit sa se "lupte" in proiecte cu primarul Dumitru Nicolae, in aceasta ultima saptamana de campanie, si l-a rugat pe edilul sef al urbei noastre ca macar pe ultima suta de metri sa iasa pe un canal media local si sa organizeze o confruntare de proiecte si idei, pentru ca electoratul galatean sa-si dea cu adevarat seama de capacitatile celor doi candidati ramasi in cursa pentru Primarie.

Interzis la parlamentare!

Pe langa sustinerea si increderea aratate lui Andrei Lisinschi, Emil Boc a tinut sa accentueze faptul ca toti primarii si presedintii de consilii judetene care castiga mandate la localele din acest an au acces interzis la alegerile parlamentare din toamna. Emil Boc este de parere ca toti democrati liberalii alesi uninominal la localele din acest an trebuie sa respecte electoratul care le-a dat votul si va trebui sa dovedeasca acest lucru prin neimplicarea in alegerile parlamentare.

"Nu voi accepta ca vreun primar sau presedinte de consiliu judetean al PD-L, ales uninominal, sa candideze in toamna pentru vreun fotoliu de parlamentar. Ar fi o forma de dispret fata de cetatean si fata de cei ce ne-au dat votul", a mai spus liderul PD-L.