Tinerii peremisti au pus bazele Organizatiei Studentesti Romania Mare, filiala Constanta. Considerand, asemenea fratilor mai mari de la centru, ca studentimea reprezinta o categorie defavorizata in tara noastra, acestia si-au propus sa identifice problemele cu care se confrunta studentii constanteni si sa incerce sa le gaseasca solutii. De altfel, la aceasta prima intrunire a fost prezent si Andrei Iucinu, liderului Miscarii Studentesti Romania Mare (MSRM), care a tinut sa-i povatuiasca si sa le prezinte faptele altor organizatii similare din tara. Inevitabil, in cadrul conferintei de presa organizate la sfarsitul intrunirii, subiectul principal de discutie a fost evolutia procesului prin care tanarul politician incearca sa demonstreze ca este fiul legitim al lui Dumitru Tinu, fostul director al cotidianului "Adevarul". Daca procesul avanseaza lent si fara vreun rezultat notabil, Iucinu este multumit de faptul ca procurorii au decis sa redeschida investigatiile privind moartea tatalui sau.
La aproape patru ani si jumatate de la moartea omului de afaceri Dumitru Tinu, proaspat peremistul Andrei Iucinu continua sa incerce sa-i convinga pe judecatori de originea sa, si anume de faptul ca este fiul lui Tinu. Tanarul s-a declarat multumit de faptul ca, in urma insistentelor sale, anchetatorii au hotarat sa redeschida dosarul privind moartea suspecta a lui Dumitru Tinu. "In luna noiembrie a anului trecut am depus la Parchetul Tribunalului Prahova o cerere de 14 pagini, prin care le solicitam procurorilor redeschiderea cazului. Si am reusit, ceea ce consider ca este o premiera. Anchetatorii au hotarat reinceperea urmaririi penale sunt aspectul uciderii din culpa", a afirmat Andrei Iucinu. Tanarul politician a subliniat ca au inceput deja reaudierile, urmand sa fie efectuata si o expertiza criminalistica complexa, "pentru a se elucida felul in care masina a parasit drumul, daca se putea rasturna pe partea dreapta si mai ales daca leziunile pe care le avea tatal meu sunt normale". Cat priveste identitatea celor pe care ii considera vinovati de moartea lui Dumitru Tinu, Andrei Iucinu a aratat ca are banuielile lui, dar asupra lor prefera sa pastreze tacerea. "Am suspectii mei, banuieli pe care le-am spus anchetatorilor, in cele 14 pagini ale cererii de redeschidere. Dar anchetatorii urmeaza sa stabileasca daca sunt intemeiate. Prefer sa nu spun nimic, pentru a nu ma alege cu vreun proces pentru calomnie", a mai afirmat Andrei Iucinu.

Batut la fotbal de constanteni

Mai mult, peremistul a dat de inteles ca spera ca noul procuror, caruia i-a fost incredintat cazul sa "nu se lase influentat de diverse cercuri, pentru ca este un procuror tanar, ambitios". Si asta dupa ce prima cercetare s-a incheiat dupa doar trei luni. In privinta procesului privind paternitatea, cercetarea judecatoreasca este la faza apelului. Cu toate acestea, Iucinu a reusit sa-i convinga pe judecatori sa blocheze vanzarea a 8% din actiunile de la "Adevarul" si a mai multor imobile ce i-au apartinut lui Dumitru Tinu, pana la finalizarea procesului privind paternitatea. La sfarsitul saptamanii, Andrei Iucinu s-a aflat la Constanta pentru a-i indruma pe tinerii peremisti constanteni in formarea Organizatiei Studentesti Romania Mare. Printre sfaturi si discutii privind nevoile studentilor si modul in care pot fi ele solutionate, Andrei Iucinu si colegii sai de la Centru si-au facut timp sa joace si o partida de fotbal cu peremistii constanteni. La acest capitol au trebuit insa sa se declare invinsi, dupa ce echipa constanteana a castigat, la o diferenta de un gol. "A fost un meci strans!", a sustinut Iucinu. Tot in prezenta lui Iucinu, tinerii peremisti constanteni l-au ales pe Cristian Crivat in fruntea Organizatiei Studentesti Romania Mare si au stabilit obiectivele organizatiei.