Andrei Alexandru (foto) are o rubrica in ziarul online Ultima ora. Rubrica este intitulata "De la prima ora, la ultima ora". Puteti citi in continuare postarea din 31 ianuarie 2011.
• Crin Antonescu nu stie de gluma. S-a suparat degeaba, cand Basescu a insinuat ca avea numele de cod "Porumbacu", dat de Securitate. Doar stim cu totii ca Basescu are simtul umorului si rade ca un copil. Asa de mult ii plac glumele lui, cand isi bate joc de altii. Oare o sa rada si la gluma de mai jos, care circula prin mediile electronice ?

• TRAIAN BASESCU a fost racolat de Securitate in 1973, pe cand era elev al Institutului de Marina, intocmindu-i-se dosarul personal nr. 3990/09-11-1973. Pana la terminarea studiilor, in 1976, a fost colaborator al lucratorilor din Directia IV de Contrainformatii Militare. In aceasta calitate, BASESCU TRAIAN avea obligatia sa informeze organele de Securitate despre modul in care se desfasurau activitatile specifice in Institut, despre comportamentul si atitudinea colegilor si ale cadrelor didactice atat in cadrul activitatilor specifice, cat si in particular. Dupa absolvirea Institutului de Marina, TRAIAN BASESCU a fost preluat ca informator-sursa de catre lucratorii Biroului de Securitate Port Constanta. In calitatea sa de ofiter de marina, TRAIAN BASESCU dadea informatii cu privire la starea de spirit a echipajului, temele de discutie abordate de membrii echipajului, activitatile si contactele pe care membrii echipajului le aveau in porturi, activitati de contrabanda si specula, dar si despre eventuale aprecieri sau comentarii facute de membrii echipajului cu privire la conducerea superioara de partid si de stat. Parca ni-l inchipuim, cum rade cu pofta: Ha, ha, ha !!! Ce-mi plac glumele mele !

• Credeti ca securist la securist isi scoate ochii ? Parca n-as crede. Credeti ca Basescu il da afara din PDL pe deputatul Sorin Gheorghe Buta, pentru care Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat decizie definitiva ca acesta a colaborat cu fosta Securitate ? Parca n-as crede. Dupa aprecierea lui Mircea Andrei -cunoscut om de afaceri, presedinte al PDL Arges si care, intre doua tunuri sau atacuri insolente la adresa IPS Calinic de Arges, face pe senatorul - despre Sorin Buta: " Este un om serios, nu a facut probleme partidului, nu a facut parte dintre parlamentarii necontrolati". Daca nu stiati cum arata un parlamentar al PDL, acum stiti. Trebuie sa fie in primul rand santajabil, ca sa poata fi controlat. Altfel, unde am ajunge ? Fiecare ar vota conform propriei constiinte, ceea ce este inadmisibil si inutil, pentru ca Tovarasul Traian Basescu, mult iubitul si stimatul nostru Conducator gandeste pentru noi toti, asa, ca sa nu ne mai ostenim.

• Stiti ce e Bursa ? Bursa e un loc unde baietii destepti castiga averi, iar ceilalti pierd bani grei. Daca ai noroc, (a se citi daca ai informatii din interiorul firmelor), si cumperi actiuni la o societate cu viitor luminos, castigi. Daca n-ai noroc si cumperi actiuni la o societate care da faliment, pierzi. Cu norocul nu e bine sa te joci, asa ca el trebuie dirijat. Ca sa intelegeti si mai bine, o sa va dau un exemplu. Ionut Popescu, consilier pe probleme economice al marelui Boc pe vremea cand se faceau jocurile la Fondul Proprietatea, e mare jucator la Bursa. Intr-un moment fast al carierei sale de ziarist deontolog Puterii orange, Ionut s-a ajuns ministru de Finante. Nu stia el mare lucru ce trebuie sa faca in calitate de ministru, dar noroc a avut. Asa de mare, ca a castigat vreo 300.000 de euro la Bursa, mizand pe niste actiuni, despre care stia sigur ca vor creste spectaculos. Ca ministru de Finante ai toate datele la dispozitie si poti juca la Bursa fara emotii, ca ai putea pierde. Adica, esti baiat destept. Sigur, acest mod de operare e perfect penal si insusi faptul ca esti simultan ministru si jucator la Bursa reprezinta un conflict de interese, pentru care in SUA, dar si in alte tari civilizate se face puscarie grea. Vazand el ca treaba merge, Ionut a folosit informatiile confidentiale obtinute in calitate de consilier al premerului Boc, mai ales despre Fondul Proprietatea, si a jucat in continuare la Bursa. N-o sa credeti ! A mai castigat vreo 3 milioane de euro. Ma, ce noroc au unii ! Pana si Stolojan, colegul de partid al lui Ionut, referindu-se la acest fond a spus: "Sper ca aceasta sa fie ultima potlogarie financiara a tranzitiei".

• Mult iubitul si stimatul nostru Conducator, Traian Basescu, urmeaza sa participe luni la intalnirea grupurilor parlamentare ale PDL, pe care le conduce acum in mod direct, ca si Guvernul, ca si Curtea Constitutionala, ca si Procuratura, ca si etc, ca asa ii cere Constitutia. Sunt curios, daca le va cere sa modifice Legea electorala, asa incat sa avem in viitor doar 300 de parlamentari. Asa mare, cum se da El la televizor, nu prea cred ca are curajul sa faca asa ceva.