Trei militari si-au pierdut viata si alti trei au fost raniti, in urma unei explozii produse ieri in Poligonul de la Cincu, din judetul Brasov. Tragedia s-a produs din cauza exploziei in teava unui aruncator de 120 mm, in timpul desfasurarii unui exercitiu tactic cu trageri de lupta, informeaza MApN. Conform sursei citate, deflagratia a avut loc in jurul orei 12.30, caporalii Marin Costea, Viorel-Cristinel Antonie si Constantin Buica murind in urma incidentului.
Cei sase militari cu gradul de caporal fac parte din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab".
Caporalii raniti Danut-Marian Florea, Claudiu-Constantin Vulpoiu si Tudorica-Razvan Plai
au fost transportati la spital, in prezent starea lor fiind stabila.
Potrivit procedurilor legale, a fost sesizat Parchetul Militar, iar seful statului Major al Fortelor Terestre a numit o comisie de cercetare a imprejurarii producerii incidentului.
In 30 octombrie, un subofiter a decedat tot la Poligonul de la Cincu, la finalul unui exercitiu militar, Parchetul Militar deruland o ancheta in acest caz.
Conform Ministerului Apararii caporalul Marin Costea, in varsta de 37 de ani, era casatorit, avea doi copii si a participat la mai multe misiuni externe, in Angola, Afganistan si Irak. Caporalul Viorel-Cristinel Antonie, in varsta de 27 de ani, era casatorit, avea doi copii si a participat la doua misiuni in Afganistan. Caporalul Constantin Buica avea 25 de ani si era necasatorit.

Soldat roman ranit in Afganistan







Un militar roman a fost ranit ieri intr-o explozie, in Afganistan, informeaza MApN, mentionand ca acesta a fost transportat la Spitalul Militar din Kandahar, iar starea sa este stabila. "Caporalul Angel-Paul Ilovan din Batalionul 812 Manevra "Soimii Carpatilor", aflat intr-o misiune de patrulare in Provincia Zabul, Afganistan, a fost ranit in jurul orei 15.30, de suflul deflagratiei unui dispozitiv exploziv improvizat. In urma exploziei, militarul a suferit rani in zona fetei, a toracelui si la maini", se arata intr-un comunicat al MApN.