In urma cu cateva zile, ministrul Integrarii Europene, Anca Boagiu, l-a dat drept exemplu de comportament neadecvat in relatia cu organismele finantatoare ale Uniunii Europene pe Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta. Aprecierile deloc magulitoare la adresa presedintelui CJC au fost facute atat in cadrul unui seminar desfasurat in urma cu cateva zile la Sinaia, cat si la Mamaia, in cadrul Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR). Unul din motivele pentru care Anca Boagiu s-a exprimat negativ la adresa lui Nicusor Constantinescu a fost Pavilionul Expozitional din Constanta, despre care ministrul a dat de inteles ca autoritatile locale l-au "distrus", pierzand fondurile europene.
Ministrul nu a pomenit insa nimic despre faptul ca, cel putin in cazul Pavilionului Expozitional, autoritatile constantene au gasit o alta finantare, fapt asupra caruia a atras atentia si purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Constanta, Cristian Moldoveanu. Acesta a declarat ca, de altfel, la intalnirea UNCJR desfasurata la Mamaia "ministrul Anca Boagiu nu a avut curajul sa rosteasca, de fata cu presedintele CJC, Nicusor Constantinescu, acuzele referitoare la Pavilion, asteptand ca acesta sa paraseasca sala". "Din nefericire pentru ea, eu am ramas pana la sfarsitul intalnirii, asa ca am putut sa ii raspund, sa ii explic doamnei ministru cum stau lucrurile", a declarat Cristian Moldovanu.
Invitat la discutii "intre patru ochi"

"Vazand ca este cineva in sala care, surprinzator, ii raspunde, Anca Boagiu mi-a spus ca nu a fost informata cu privire la noua finantare a Pavilionului si ca... sa discutam intre patru ochi problema", a adaugat Cristian Molodovanu. Pe de alta parte, reprezentantul Consiliului Judetean Constanta si-a exprimat indoiala cu privire la profesionalismul angajatilor Ministerului Integrarii, in conditiile in care au existat si cazuri in care firmele contractate in anumite proiecte au sucombat brusc. Mai exact, au dat faliment, lasand autoritatile cu ochii in soare. Acest lucru nu ar fi fost posibil, este de parere Cristian Moldovanu, daca reprezentantii ministerului Integrarii Europene ar fi facut minime verificari ale firmelor implicate in proiecte pentru care Uniunea Europeana ne da fonduri. "In orice caz, urat gestul doamnei ministru de a comenta anumite lucruri, pe care ulterior a dovedit ca nu le stapaneste foarte bine, ca nu este suficient de bine informata, in lipsa celui acuzat. Putea, foarte bine, sa-si spuna of-ul de fata cu presedintele Consiliului Judetean Constanta, pentru a obtine, pe loc, un punct de vedere si un raspuns pertinent", a mai afirmat Cristian Moldoveanu. "Nimeni nu este atat de limitat incat sa dea cu piciorul unor fonduri europene si in nici un caz nu a fost vina actualei conduceri a Consiliului Judetean ca a trebuit sa alergam dupa alti bani... De fapt, ar trebui sa fim felicitati ca am rezolvat problema si ca lucrarile la Pavilionul Expozitional Constanta vor fi reluate cat de curand. Este atat de usor insa peste unii sa uite anumite aspecte sau sa treaca peste lucrurile pozitive daca ele nu vin ca o realizare din partea partidelor aflate acum la putere...", a concluzionat reprezentantul Consiliului Judetean Constanta.