Inpolitics : Efectul MRU: SRI ranjeste coltii catre putere (Autor : Bogdan Tiberiu Iacob)

Reforma Sanatatii, un act in beneficiul mafiilor transnationale

A doua declaratie a lui Stan afirma ca mult trimbitata reforma a sanatatii este, de fapt, un act in beneficiul mafiei transnationale a fraudarii asigurarilor de sanatate, cu binecuvintarea presedintelui Traian Basescu. O alta afirmatie exploziva este aceea ca demonstratiile de protest de dupa demiterea lui Arafat au fost, in fapt, controlate de SIE.

Extras din declaratia lui Stan

"Inalti functionari publici, incepand de la Administratia Prezidentiala si Parlament, continuand la Guvern si agentiile sale de specialitate, pusculitele partidelor politice, caini de paza ai "democratiei", companii de publicitate, fundatii asa-zis caritabile sunt cu totii, dar nu numai acestia, conectati la sorburile nesatioase care secatuiesc bugetul CNAS.
Ciordeala, inclusiv cea a statului, din bugetele asigurarilor sociale este un narav mai vechi. Au practicat-o si acoperit-o mai toate guvernele. Prim-ministrii "legalisti" au incercat sa-si acopere ciordelile cu legi de reformare a asigurarilor sociale. Asa s-a facut ca ne-au anesteziat cu cate o reforma la fiecare patru ani.

Noua tentativa de reforma a asigurarilor de sanatate, caci bugetul acestora este miza, si nu sanatatea natiunii, a picat intr-un moment rau ales - anul electoral - si cu mijlocul nepotrivit - agentul de influenta in insasi persoana presedintelui republicii. Acelasi agent de influenta ca si in cazul aurului de la Rosia Montana.
Ambele operatiuni de influenta asumate de un agent de propaganda si influenta de cel mai inalt nivel posibil demonstreaza cat de mare este presiunea asupra Cotrocenilor, cam de ce factura sunt unii dintre oamenii presedintelui, de unde pot veni comenzile si de ce nu le poate rezista primul cetatean al tarii.
Se incearca diversiunea ca presedintele si primul-ministru ar fi fost indusi in eroare si nu ar fi cunoscut ca proiectul legii sanatatii este expresia intereselor autohtone si straine care au si pus ochii pe spatiile imobiliare ale spitalelor si elaborat statutele viitoarelor fundatii care se vor infrupta din infrastructura retelei de sanatate pe care Traian Basescu le-a promis-o. Inclusiv prin declaratii publice, facute in tara, dar si in strainatate.
Se spune ca Basescu si Boc nu ar fi fost corect informati si nu ar cunoaste ca 40 de firme ale clientelei lor politice au lansat deja investitii de multe sute de milioane pentru achizitionarea unui prim lot de 1.200 de ambulante.
Se arunca in spatiul public dezinformarea ca Traian Basescu nu ar fi stiut de batalia pe cadavrul sistemului de sanatate al poporului roman dintre cartelurile internationale ale asiguratorilor de sanatate, iar legea pentru a carei sustinere s-a mai compromis politic, moral si infractional inca o data (dar ce mai conteaza?!), urma sa fie pretextul legitimarii jafului bugetului sanatatii, pentru a nu mai fi atat de flagrante abuzurile si ilegalitatile.
Ochii si urechile statului, in loc sa-si faca cu onestitate datoria, adica sa traga semnalul de avarie si sa opreasca, pe motiv de pericol de deraiere a democratiei, caruselul inaltei coruptii politice institutionalizate, se joaca de-a rebeliunea cu cateva sute de demonstranti adunati in fata Palatului Presedintiei si in Piata Universitatii, ca sa apere democratia.
Este evidenta marea manipulare a acestui scandal, chiar din start. Nimeni nu a citit, darmite sa fi studiat legea samanta a dihoniei nationale. Toti s-au intrecut in a o comenta, dupa texte date, dupa ureche si la cacealma. In toata dezbaterea furibunda nu s-a apelat la argumente din continutul hulitei legi, ea fiind respinsa in corpore si in necunostinta de prevederile ei. Sau, dimpotriva, au citit-o si ori nu le vine sa creada, ori le este frica sa o puna in lumina adevarului".
In acest din urma caz, cind vorbeste de "ochii si urechile statului" care ar fi trebuit sa tina sub control interesele cartelurilor internationale, Stan se refera, evident, la SIE, serviciul cu atributii externe.
Contactat de Inpolitics, deputatul afirma ca pina in acest moment nu exista nicio reactie oficiala la declaratiile sale din parlament. El afirma, insa, ca"declaratiile se bazeaza pe date foarte concrete, care pot fi oricind puse la dispozitia factorilor interesati de catre anumite institutii ale statului, cu atributii in acest sens. Va dati seama ca nu ma apucam sa astern pe hirtie ceea ce visasem in noaptea precedenta, acolo e vorba de chestiuni cit se poate se serioase si de concrete". Stan mai spune, cu referire la cele doua numere telefonice care apar in prima sa declaratie, ca apartin unor importanti demnitari ai statului, iar interceptarea lor ar putea scoate la lumina elemente extrem de interesante. O afirmatie care, in realitate, sugereaza in mod clar ca interceptarile deja s-au produs, iar datele sunt bine pastrate in anumite locuri.
Una peste alta, ambele declaratii ale vicepresedintelui comisiei SRI pot fi considerat cel mai taios avertisment transmis indirect regimului de la putere de catre cel mai mare serviciu de informatii, iar faptul ca a venit imediat dupa validarea lui Ungureanu drept premier arata limpede si sursa "nemultumirii".
Marea intrebare: vom asista, curind, la o repozitionare politica a SRI, avand in vedere ca alegerile bat la usa?
Si daca da, ce surprize ar putea oferi clasei politice aceasta manevra?