Roxana Iordache publica pe blog articolul "OPOZITIA, IESITI AFARA DIN MAREA ADUNARE NATIONALA!", din care puteti citi in continuare a treia parte.
Puterea tine captiva opozitia. Opozitia alimenteaza cercul vicios prin inadecvare. Sa stii ca nu poti face nimic pe cale legala, impotriva unei puteri care procedeaza ilegal si isi impune ilegalitatile inseamna sa te complaci. In complicitate cu puterea, in loc de solidaritate cu poporul adus la disperare. Stiti prea bine ca nu avem de-a face cu o putere normala, ci cu un regim de ocupatie. Un regim antidemocratic si impotriva statului de drept nu poate fi dat jos cu mijloacele statului de drept, decat prin vointa tenace si inteligenta activa. In nici un caz cu scrupule democratice. Nemernicii isi rad de voi. Si de noi.
Vor mitui populatia, vor manipula, progresiv, sondajele, vor fura masiv si vor castiga din nou. Iar faptul ca indolenta voastra a facut sa nu fie anchetata frauda de la prezidentiale a creat precedentul lamentabil pentru opozitia actuala.
De fapt, in ce sens sunteti voi, opozitie? Mai degraba va opuneti vointei noastre de a da jos regimul ticalos. Am impresia ca si voi sunteti la fel de izolati de oameni ca si puterea, habar n-aveti in ce hal se traieste. Sau se (sub)supravietuieste.
Iesiti in strada! Iesiti din Parlament si alaturati-va poporului, faceti-i pe oameni sa nu se mai simta abandonati, frunze-n vant la discretia unui regim de talhari! Tot ceea ce face regimul Basescu e impotriva oamenilor. E razboiul puterii impotriva poporului. Demonstrati ca stiti sa luptati si sa castigati! Daca vreti sa invingeti - dar vreti? -, convingeti ca sunteti generosi si capabili de acte in consecinta! Puteti sa renuntati la avantajele parlamentare pe termen scurt, pentru putere reala pe termen lung? Fiindca, daca mergeti in mijlocul oamenilor, ei nu vor mai permite frauda electorala. Isi vor apara voturile de milioane. Isi vor sustine reprezentantii, ca sa le sustina interesele.
Nu le puteti cere oamenilor sa iasa in strada, daca nu le dati o motivatie. Iesiti in fruntea lor, cum ieseau Coposu, Ratiu, Campeanu, Cunescu! Nu aveti dreptul sa va suparati pe ei, alegatorii vostri si nici pe ei, alegatorii lor, si nici pe cei mai multi, alegatorii nimanui, electoratul absent: daca nu demonstrati - ferm si decisiv - ca sunteti diferiti, ca sunteti capabili sa-i reprezentati, ca nu-i considerati, ca si ceilalti, doar o masa de manevra de la care asteptati voturi ca sa va aduca la putere si pe urma sa-i uitati. Demonstrati ca ii considerati oameni si ca sunteti in stare sa luptati, sa va bateti pentru ei si sa-i aduceti la putere. Prin voi. Demonstrati ca meritati!
In caz contrar, e o iluzie sa visati la voturi din oficiu. De la prostii de serviciu, pe a caror inteligenta electorala mizati necinstit sufleteste, ca sa va faca jocurile neconditionat, prin votul negativ. Dar voi, voi personal cand veti fi in stare sa demonstrati ca meritati votul pozitiv? Prin voi insiva, indiferent de apartenenta politica. Dar in primul rand liberalii.
Unde este Crin, reprezentantul nostru de neoprit? Prezenta lui in strada ar aduna milioane de oameni. La revolutia crinului.
Armata e cu noi, Politia nu poate fi impotriva noastra, Jandarmeria nu poate fi impotriva Politiei, iar serviciile nu pot risca o tara pentru un tiranozaur.
Daca asteptati alegerile la termen, spuneti-ne sincer ca e cazul sa nu mai asteptam nimic. De la voi. Ca sa schimbati starea de fapt cu statul de drept trebuie mai intai sa incetati sa legitimati starea de fapt cu prezenta voastra parlamentara. Deci, ori sunteti in stare sa faceti tot ce trebuie ca sa aveti voturi si sa amorsati schimbarea de regim, ori iesiti din Parlament, adica demisionati, in ziua in care cade motiunea de cenzura.
Nu v-am votat ca sa semnati condica la Parlament si sa va mirati ca prinde propaganda aglutinanta. Aceea ca toti sunt la fel. Demonstrati ca sunteti altfel, poate va hotarati sa le lasati celor de la putere asteniile de primavara.