Blogul lui Constantin Gheorghe: Nebunul din Dealul Cotrocenilor

Nu mai am iluzii in ceea ce-l priveste pe Traian Basescu. Inca din 2004 am considerat alegerea lui un dezastru pentru Romania. Iata ca am avut dreptate. Sincer, cred ca, inainte de toate, este nebun. La modul propriu. Iar un nebun este imprevizibil, nu poti fi sigur de reactiile lui, de rationalitatea deciziilor lui. Asta nu-l scuza, ci doar il face tot mai periculos, in primul rand pentru cetateanul simplu, care suporta costurile deciziilor lui hazardate.
Ponta a gresit grav pentru ca nu si-a tinut cuvantul si s-a dus azi la sedinta CSAT. A fost obligat de grosolania ipochimenului sa plece. Oricum deciziile CSAT trebuie puse in aplicare de Guvern, inclusiv snoava cu avionul multirol. Cu Basescu nu se poate coabita. El nu are nevoie decat de slugi. Stia asta, de ce dracu s-a mai iluzionat?
Lucrurile se vor agrava. Basescu este disperat, nu va rezista doi ani cu un guvern ostil lui. Nu mai poate inversa trendul, in ceea ce priveste procentele PDL(ARD). Mai mult, nimeni n-a masurat inca efectul afacerii Oltchim. Personal, cred ca PPDD a scazut in intentiile de vot, dementa lui Diaconescu fiind evidenta. Sa nu-i dispretuim pe disperatii care ar vota cu el. Au si ei ratiunea lor.
Acum, nici cu DNA sau ANi nu prea mai poate face tot ce vrea, si nici impactul mediatic nu mai este ce-a fost pe vremea cand il vana pe AN. Acum vanatoarea de adversari s-a banalizat, lumea cam stie despre ce este vorba. Pun pariu ca USL va fi votat masiv chiar si daca Ponta este arestat!
Povara lui sunt cele 7,4 milioane de voturi impotriva sa. Pierderea legitimitatii il macina, il face si mai instabil decat era. Stie ca nu mai poate apela la "popor", pentru ca "poporul" l-ar sfasia. Sprijinul UE si al SUA nu valoreaza cine stie ce, daca se ingroasa gluma si iese lumea pe strazi, cand va da cu mucii in fasole. Nu cred ca va risca sa nu numeasca premierul propus de USL. A treia suspendare ii va fi fatala. Si nu doar lui, ci si alora de la CCR. O stie si el, o stiu si ei.
Avem un animal incoltit, care vede cum orizontul i se ingusteaza. Mai poate face rau, dar cei care se mai tem de el sunt tot mai putini...