Ana Birchall nu mai figureaza printre candidatii PSD la alegerile parlamentare. Anuntul a fost facut de Mircea Geoana, ieri seara, la finalul sedintei Comitetului Executiv al PSD. Presedintele PSD sustine ca Ana Birchall a renuntat la candidatura. Aceasta l-a contrazis insa pe Geoana si spune ca nu s-a retras.
"Sunt cateva situatii ale unor colegi care au decis, din motive personale, sa-si retraga candidatura. Este vorba si despre Ana Birchall, care s-a retras din motive pe care dansa le poate explica", a anuntat presedintele PSD. Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, organizatie unde Ana Birchall avea inscrisa candidatura, confirma indirect varianta acesteia. Cu cateva ore inainte de a se discuta in sedinta Comitetului Executiv lista candidatilor de la Vaslui, Buzatu declara ca Ana Birchall figura printre candidatii organizatiei. "Ana Birchall este in continuare candidat. Nu s-a retras si nu ne-a cerut nimeni sa o scoatem din lista", declara presedintele PSD Vaslui.
Potrivit unor lideri PSD, la baza deciziei de a o indeparta pe Birchall sunt ratiuni de imagine. Aceasta a fost acuzata ca este protagonista unor inregistrari cu scene de sex. "Barbatii nu intreaba asa ceva", a comentat, iritat, Miron Mitrea.