USL are nu doar o guvernare "dezastruoasa", dar a și "bagat in sperieți Vestul", a scris fostul ministru PDL Elena Udrea pe blog.
Udrea spune ca Romania incepe sa achite "nota de plata a dezastruoasei guvernari USL", deoarece, in loc sa se ocupe de guvernare, "Puterea a fost prea ocupata cu suspendarea presedintelui, cu retorica anti-europeana si cu discursuri nationaliste ce au bagat in sperieti Vestul".
Legat de presuspendarea a trei programe operationale pentru Romania - Transporturi, Cresterea Competivitatii Economice si Programul Operational Regional - Udrea spune ca tot ce avea de facut USL era sa duca la bun sfarșit implementarea soluțiilor stabilite de Guvernul Boc. "Dar ei, nici aici nu au facut nimic. In plus, daca va amintiti, rata de absorbtie a fondurilor UE a fost de doar 0,01% in septembrie, iar in august a fost de 0,02%", scrie democrat-liberala.
Udrea menționeaza faptul ca nu exista semne ca UE va fi de acord cu aderarea Romaniei la Schengen nici macar la Consiliul JAI din luna decembrie. "Avand in vedere preocuparile si abuzurile guvernarii USL din aceasta vara, numarul statelor care se intreaba: ‘Cum sa primim Romania in Schengen?!‘ a crescut simtitor", mai scrie fostul ministru PDL.
Udrea se refera și la faptul ca proiectele de investiții "au fost uitate complet de actuala guvernare" și "absorbtia fondurilor europene tinde spre zero". "Membrii guvernului nu sunt primiti in cancelariile din Vest. Asa ca, pentru ca nu au cum sa castige cu un mesaj pozitiv pentru ca nu au facut nimic pentru Romania in lunile de guvernare, USL critica guvernele precedente. Ceea ce refuza sa inteleaga USL este faptul ca un ministru cu viziune ar trebui sa stie ca pentru a avea un nivel de trai decent, pensii si salarii decente este nevoie de investitii. Investitiile in infrastructura, in agricultura, in turism nu sunt un moft al guvernelor de dreapta, ci creeaza nu doar locuri de munca, dar si colectari la bugetul de stat", a scris ea.