InfoBrasov: Centura, cocul si loteria politicii

Militaria o fi un domeniu rezervat barbatilor, dar militaria politica de la noi se dovedeste atractiva si pentru partea feminina. La final de an, UNPR - care a uitat aprins aspiratorul de voturi de mai multa vreme - a hapait in randurile tot mai groase ale partidului doua dive extrem de clontoase, campioane la ciocanit cu pliscul in taraba politica. Pin-ista Lavinia Sandru si conservatoarea Minca - duidui principiale pana in maduva convingerilor - au lepadat tinutele vechilor formatiuni, s-au costumat cazon si au iesit degraba la raport in fata generalului Gabriel Oprea. Noile recrute ale UNPR sunt fostele tocatoare ale partidului de stransura al generalului facut de Traian Basescu la apelul boncancilor, aceiasi pe care cele doua racane inrolate deunazi se grabesc acum sa ii pupe intru luciu de sa-ti oglindesti constiinta politica in el.
Comentacii veninosi ar spune ca Laviniei nici nu i-a fost greu s-o dea pe traseism de partid, fiind ea oricum pe centura politicii, unde o trimisese mai de mult seful statului. A facut si ea un autostop mic cand trecea fanfara militara si s-a lipit de trupeti. Oricum se simtea stinghera in partidul cu un singur membru de cand infiintatorul PIN-ului, Cozmin Gusa, se carase in afaceri. Coana Minca, in schimb, n-are nicio scuza. Nu poate sa invoce loteria politica pentru dezertarea taberei lui Voiculescu in care se oplosise si de unde a mitraliat la greu reduta UNPR. Pur si simplu, deontoloaga s-a orientat si si-a luat azimutul corect.
Dar uneperistii au bifat si o inrolare ratata zilele astea. O alta diva expirata, Aura Vasile de la PSD, a simulat o trecere la dusmanul pe care il infiereaza cu manie proletara specifica de atata amar de vreme. Defectarea nu s-a mai produs, pare-se dupa o explicatie lunga cu Marean Vaghelie, in cursul careia profetesa Vasile a si lesinat putin.
Pacat. Uneperistii au pierdut in cocul duduii Aura un bun antidot impotriva celor care ii cauta de bube-n cap.