Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Kiss Alexandru, risca sa fie chemat in instanta de consilierul judetean din partea PRM Bihor Felix Cozma. Acesta a declarat, in conferinta de presa de ieri, ca presedintele CJ Bihor a comis un fals cand si-a prezentat declaratiile de avere in anii 2005 si 2006.
"Este interesant ca, in declaratiile de avere ale presedintelui CJ din anul 2005, nu apar terenurile cumparate in anii 1997 si 1998 si apar in declaratiile de avere din 2006. Probabil ca a suferit o amnezie usoara sau a ametit", a declarat consilierul Cozma. "Asta inseamna fals in declaratii publice si are caracter penal. Presedintele CJ trebuie sa aduca lamuriri in care sa explice ce s-a intamplat cu falsul din declaratiile sale. In cazul in care raspunsul nu ma satisface, imi rezerv dreptul de a-l denunta la Parchet pentru fals in declaratii", a continuat reprezentantul PRM Bihor in CJ, care a mentionat ca asteapta raspunsul liderului UDMR Bihor intr-o saptamana, altfel se va prezenta la Parchet pentru a face denuntul.
"La cum se comporta, nu cred ca el va da un raspuns. Oricum, eu speram sa se sesizeze mai repede cei care au competenta de a face acest lucru, pentru ca eu nu tin neaparat sa fac eu acest lucru", a mai precizat Cozma, deseori sicanat de Kiss in sedintele CJ Bihor deoarece are si opinii care nu convin presedintelui CJ Bihor. Consilierul PRM sustine ca, in ultimul an, averea lui Kiss a crescut in mod considerabil, ajungand, de la 20 de miliarde de lei vechi, la peste 40 de miliarde de lei vechi, fapt care nu i se pare prea normal.