Agentiile de presa informeaza: George Maior, noul ambasador al Romaniei in SUA, si-a prezentat scrisorile de acreditare lui Obama
Noul ambasador al Romaniei in Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, si-a prezentat, joi, scrisorile de acreditare presedintelui Barack Obama, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Casa Alba, informeaza un comunicat remis Mediafax de ambasada Romaniei in SUA.
Cu aceasta ocazie, ambasadorul George Cristian Maior a menționat importanța Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI intre Romania si Statele Unite ale Americii pentru relatiile dintre cele doua tari si relevanta sa in planul stabilitatii si securitatii regionale.
- Parteneriatul Strategic este un pilon de baza pentru politica externa si de securitate a Romaniei. Sprijinul SUA a ajutat Romania pe drumul democratizarii, al respectarii drepturilor omului si statului de drept, facand din tara noastra un model pentru tarile din regiune, a precizat ambasadorul George Cristian Maior, subliniind totodata ca Romania reprezinta o insula de stabilitate pentru flancul estic al Aliantei Nord Atlantice.
De asemenea, in mesajul transmis presedintelui Barack Obama, ambasadorul George Cristian Maior a prezentat prioritatile mandatului, cu accent pe dezvoltarea cooperarii in domeniul securitatii, intarirea dimensiunii economice si a schimburilor comerciale, incurajarea investitiilor si a transferului de tehnologie, consolidarea securitatii energetice, precum si intensificarea cooperarii in domeniul educatiei si inovatiei.
- Romania are un angajament ferm pentru imbunatatirea mediului de afaceri, vital pentru atragerea investitiilor americane si cresterea schimburilor comerciale, a apreciat ambasadorul George Cristian Maior.
Cu ocazia ceremoniei, ambasadorul George Cristian Maior i-a vorbit presedintelui Barack Obama despre simpatia pe care o au romanii fata de Statele Unite, context care poate contribui substantial la adancirea relatiilor de parteneriat dintre cele doua tari.
La ceremonia de la Casa Alba, ambasadorul George Cristian Maior a fost insotit de sotia sa si cei doi copii. In programul ceremoniei, a fost inclusa si o sesiune foto, in cadrul careia ambasadorul George Cristian Maior a fost fotografiat alaturi de presedintele Barack Obama.