Cronica Romana : Ambasadorul Frantei, Philippe Gustin, a premiat cinci ONG-uri pentru ideile lor de proiecte

Ambasadorul Frantei in Romania, Philippe Gustin, a acordat premii pentru cinci organizatii non-guvernamentale romanesti, care activeaza in domeniul dezvoltarii teritoriale si coeziunii sociale.
Astfel, Asociatia non-guvernamentala ‘Agora Alba Iulia’ a primit premiul pentru cel mai inovativ proiect social in cadrul sesiunii de proiecte sociale pentru anul 2012. Este vorba despre proiectul ‘Serviciu de Integrare Socio-Profesionala - Atelier Insert Decor’, finantat de Ambasada Frantei in Romania.
Asociatia ‘Cele mai frumoase sate din Romania’ a fost premiata de ambasadorul Frantei in Romania pentru proiectul ‘Cele mai frumoase circuite turistice din Tulcea’, care vizeaza realizarea a 20 de trasee si circuite de promenada, precum si a 250 de panouri si indicatoare turistice care marcheaza traseele si descriu obiectivele turistice din Tulcea.
Si Asociatia ‘Microregiunea Valea Nirajului’ a fost premiata pentru proiectul sau de protejare a patrimoniului arhitectural taranesc din aceasta regiune, precum si pentru conservarea biosferei. Proiectul se desfasoara in parteneriat cu toate primariile comunelor din Valea Nirajului si este cofinantat de catre Ambasada Frantei, dar si prin fonduri europene.
Asociatia Localitatilor si Zonelor Istorice si de Arta din Romania (ALZIAR) din Braila a fost de asemenea premiata pentru proiectele sale de conservare a patrimoniului cultural romanesc.
Nu in ultimul rand, Asociatia pentru Continua Dezvoltare a Transporturilor Urbane si Suburbane - Codatu a primit premiul pentru proiectul care vizeaza dezvoltarea zonei metropolitane, dar si imbunatatirea transportului urban din Capitala.
Acesta este al patrulea an consecutiv, in care Ambasada Frantei in Romania premiaza cele mai bune idei de proiecte romanesti in domeniul social si in cel al dezvoltarii teritoriale.