Discutarea Bugetului de stat in cadrul comisiilor parlamentare a inceput greu, cu proteste si amanari. Astfel, comisiile parlamentare reunite pentru Invatamant au decis ieri suspendarea lucrarilor de avizare a bugetului educatiei pe 2006, din cauza absentei ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu.
Comisia de industrii din Camera si Comisia economica din Senat au decis, in sedinta comuna de miercuri, sa-i dea ministrului Transporturilor un termen de 48 de ore pentru a prezenta anexa din bugetul ministerului privind infrastructura rutiera cu finantare din credite rambursabile. Deputatul PSD Dan Nica a declarat ca membrii acestor comisii au decis cu majoritate de voturi sa nu dezbata bugetul Ministerului de Transporturi, deoarece lipseste din proiectul de buget capitolul de infrastructura rutiera, finantat din credite nerambursabile. „Noi stim ca este vorba de un troc“, prin care „banii care sunt destinati construirii de autostrazi vor fi destinati, de fapt, umplerii golurilor de la buget, fie ca e vorba de Ministerul Invatamantului, fie ca e vorba de Ministerul Sanatatii“, pentru ca nu se doreste modificarea bugetelor alocate Guvernului, a explicat Nica.
In schimb, Alianta vine cu noi amendamente la Bugetul de stat. Liderii Grupurilor Parlamentare PNL si PD din Camera Deputatilor si Senat au depus la Comisia pentru Buget, Finante si Banci doua amendamente.
Acestea privesc reducerea bugetului alocat Camerei Deputatilor la 1.700 de miliarde de lei si la 800 de miliarde de lei pentru Senatul Romaniei. (N.P./N.N.)