Ideea invocata de sefii Partidului Social Democrat si Partidului National Liberal de a amana pana in toamna alegerile locale si de a le cupla cu cele parlamentare este privita cu ochi critic de toate partidele din spectrul politic. In timp ce unii cred ca amanarea datei alegerilor e o a€žmana cereasca", altii nici nu vor sa conceapa acest lucru.

Cand o fi, tot e bine...

Pentru seful galatean al Partidului Taranist Crestin Democrat, Constantin Telegan, zvonul schimbarii datei de desfasurare a alegerilor locale nu reprezinta decat o posibilitate de a castiga ceva timp inainte de marele scrutin. a€žPNL si PSD vor sa amane localele pentru ca nu sunt siguri de rezultatul pe care-l vor obtine. Pe noi nu ne-ar deranja sa fie mutate, caci suntem intr-o situatie asemanatoare, dar, daca se tin la termen, vom incerca sa ne ridicam la nivelul asteptarilor", a spus Constantin Telegan.

Ion Stefan, seful Alternativei Ecologiste galatene, spune ca este de acord cu orice data la care vor fi organizate localele, fie in aceasta primavara sau la sfarsitul anului, cu o singura conditie: sa fie un scrutin uninominal.

Sub nicio forma!

Mircea Nicu Toader nici nu vrea sa auda de o asemenea miscare. a€žO aiureala totala! PNL si PSD nu vor decat sa aiba mai mult timp in care sa cheltuie bani, si-au dat seama ca electoratul a devenit pro-PD-L si acum le e frica. E cea mai mare prostie sa se mute localele, nu se poate asa ceva! Numai in caz de cataclism sau razboi se poate face acest lucru, probabil ca e razboi in capul lor", a spus Mircea Toader.

Aceeasi parere o are si prim-vicepresedintele Organizatiei Judetene a PNG-CD, Petru Trifan, care spune ca partidul din care face parte nici nu vrea sa auda de schimbarea datei alegerilor locale..

Abtineri

Purtatorul de cuvant al Partidului Conservator, Bogdan Ciuca, ne-a precizat ca in cadrul PC nu s-a purtat nicio discutie pe aceasta tema. a€žNu s-a luat inca o hotarare in acest sens la nivelul Biroului Permanent al partidului, abia luni se va reuni acest birou si vom discuta aceasta problema, atunci vom lua in calcul ce are la baza aceasta propunere si vom lua o hotarare, pana luni nu pot sa ma pronunt", a spus Ciuca.