Presedintele Partidului Alternativa Ecologista preciza ieri faptul ca, in cateva zile, vom sti exact daca va mai merge pe mana lui Marius Stan in lupta pentru Primarie sau va prefera o alta persoana. Mai mult, liderul Alternativei Ecologiste a adus iarasi in discutie numele constructiei pe care vrea sa o realizeze, "Alternativa 2008", in care sa inglobeze mai multe partide mici pentru a reprezenta o forta care sa obtina procente considerabile in alegerile locale. Daca se mai gandeste in ce-l priveste pe Marius Stan, referitor la infiintarea Alternativei 2008, Ion Stefan pare mai sigur ca niciodata ca va triumfa.

"Dimineata am avut o intalnire cu liderul PIN Galati, Viorel Irimia, cu care sunt in discutii avansate. Deci saptamana asta probabil vom bate in cuie o colaborare si vom incerca sa fim pe o singura lista la alegerile locale cu PIN si, de ce nu, cu PNTCD si cu alte partide. Au fost niste negocieri, niste discutii, acum sigur ca trebuie sa vedem cum ne asezam pe aceste liste", a precizat Ion Stefan.

"Aliatii" recunosc si nu prea

Presedintele Organizatiei Municipale a taranistilor galateni, Constantin Telegan, a precizat ieri, dupa ce in urma cu cateva zile nega faptul ca va merge pe o alianta in alegeri, ca ar putea intra in Alianta 2008. Ce l-a determinat sa faca acest lucru este o incurajare primita de la liderul galatean al PIN si o discutie avuta cu Ion Stefan.

"As vrea sa va arat ca m-a surprins astazi un biletel trimis de un coleg de la alt partid, liderul PIN, Viorel Irimia, scris cu mana lui la 8.33 dimineata, care spune urmatorul lucru, el, care este de stanga: pentru ca in Romania sunt cei mai multi cetateni care trudesc pamantul, parerea mea este ca PNTCD sa-i adune si sa va reuneasca, ca fiind al doilea partid politic din Romania. Deci isi doreste ca noi sa devenim al doilea partid din Romania. Se pare ca avem multi simpatizanti", a spus Constantin Telegan.

Liderul taranist ne-a spus ca presedintele PIN Galati ar fi ales aceasta metoda sa-i transmita sustinerea deoarece tot ce e scris ramane si nu a exclus posibilitatea ca cele doua formatiuni sa colaboreze pentru alegerile locale, desi, in ultimele doua saptamani, atat Constantin Telegan, cat si Viorel Irimia, pareau ca nu prea se plac si excludeau din start ideea unei colaborari.

La randul sau, contactat telefonic, Viorel Irimia ne-a precizat, in legatura cu discutia provocata de Telegan, faptul ca astfel de lucruri nu se discuta prin telefon, ci pe un alt suport sau prin discutie directa. Mai mult, liderul PIN scria ieri drepturi la replica pe care se pregatea sa le trimita prin fax sau e-mail, in conditiile in care, in momentul in care este contactat, nu vrea sa raspunda la nicio intrebare.