Sorin Oprescu, Primarul general al Bucurestiului, este vazut in turul al doilea al prezidentialelor chiar de unii dintre fostii sai colegi de partid. Social-democratul si sociologul Alin Teodorescu a declarat, ieri, ca, din punctul sau de vedere, actualul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, are sanse sa ajunga in turul al doilea pentru prezidentiale daca va avea o "cursa la fel de buna ca si cea din 2008".
"Daca intra in cursa si are o cursa la fel de buna ca in 2008, are toate sansele sa treaca in turul al doilea. Oprescu nu este uzat politic, pare a fi o figura noua pentru public, desi el este vechi in politica, dar nu este uzat politic. Mai are potential", a precizat Teodorescu. Intrebat de ce Oprescu amana tot mai mult anuntul candidaturii, sociologul a mentionat ca aceasta reprezinta o tactica practicata si de actualul sef al statului Traian Basescu.
"E o tehnica de lansare in cursa, asa a facut si Traian Basescu in 2000 cand s-a inscris in ultima zi la Primaria Capitalei si in 2004 cand s-a inscris cu doua-trei zile inainte pentru cursa prezidentiala, si Sorin Oprescu a practicat in 2008. Deci, e o tehnica de campanie, de a-i lasa pe ceilalti sa se consume si tu sa vii ca o figura proaspata", a mai spus Teodorescu.
De asemenea, sociologul nu crede ca fundatia "Clubul de la Bucuresti", infiintata de presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, se va implica in sustinerea candidaturii lui Oprescu.
"Nu cred ca Ion Iliescu se mai baga in politica activa. Dar intrarea lui Sorin Oprescu s-ar putea sa sparga din nou electoratul PSD, asa cum s-a intamplat si in 2008 la Primaria Capitalei cand Cristian Diaconescu, o persoana foarte speciala, n-a reusit sa faca decat jumatate din cat a facut partidul pentru ca o parte mare din PSD s-a dus sa-l voteze pe Oprescu", a conchis Teodorescu.