Cu cat se apropie mai mult campania electorala si data la care se vor consuma alegerile locale, reprezentantii formatiunilor politice de la nivel local si central incearca in fel si chip sa vada cam ce combinatii i-ar ajuta sa creasca in ochii electoratului, dar timpul trece si nimic concret nu se materializeaza in planul aliantelor politice.

Nu se vrea, dar n-ar strica...

Desi politicienii fiecarui partid merg pe ideea ca alegerile locale nu fac decat sa arate puterea fiecarei formatiuni politice, iar colaborarile ies din schema, iata ca fiecare cocheteaza, de fapt, chiar fara sa vrea, cu ideea de colaborare sau alianta electorala, o portita care sa-i ajute sa capete macar ceva, daca soarta le va fi potrivnica la alegeri.

Astfel, desi zilele acestea capii Partidului National Taranist Crestin Democrat si cei ai Partidului Noua Generatie au anuntat ca fac aliante pentru localele din capitala, acest lucru pare sa nu le surada si reprezentantilor locali ai celor doua formatiuni politice, ba chiar nici nu vor sa auda de o astfel de colaborare la Galati, fiind siguri de fortele proprii, cel putin pentru primul tur. Mai mult, in urma discutiilor purtate intre PNTCD si Partidul National Liberal, cu mai bine de o saptamana in urma, taranistii au ajuns la concluzia ca merg singuri in alegeri pentru ca liberalii ar fi deschisi la colaborari abia din turul al doilea. Toate acestea in conditiile in care PNTCD vorbea pana mai ieri de o integrare in Alianta Alternativa 2008, alaturi de mai multe partide mici pentru a merge in batalia de la locale.

Nu vor si pace

Daca, pana mai ieri, democrat-liberalii spuneau ca au primit libertatea de la centru de a incepe colaborari care sa ridice nivelul partidului si nu dadeau cu piciorul unei eventuale aliante pentru locale, iata ca rezolvarea dilemelor privind uninominalul, mai ales in ceea ce priveste alegerea presedintilor de consilii judetene, a aratat ca Partidul Democrat-Liberal nu mai cocheteaza cu aceasta idee. Dorinta partidului a reiesit la finele saptamanii trecute, cand presedintele PD-L, Emil Boc, si vicepresedintele Gheorghe Flutur au spus clar ca partidul nu are nevoie de "carje" in scrutinul pentru localele din acest an.

Pe de alta parte social-democratii poarta la nivel central, la ceas de seara, discutii care par sa nu se reflecte si la nivel local, iar ultimele aliante parlamentare intre PSD si un fost colaborator - Partidul Conservator - par a ramane, inca, la stadiul de discutii si colaborari parlamentare, si nu de aliante pentru alegerile locale.